Thermal comfort improvement of naturally ventilated patient wards in Singapore

Tutkimustuotos: Lehtiartikkelivertaisarvioitu

Tutkijat

  • Lan Lan
  • Wayes Tushar
  • Kevin Otto
  • Chau Yuen
  • Kristin L. Wood

Organisaatiot

  • Singapore University of Technology and Design

Kuvaus

Located near the equator, Singapore has a tropical rainforest climate with high temperature and high humidity. In hospitals of Singapore, the subsidized patient wards are designed to be naturally ventilated, considering the affordability for patients. However, due to the high occupant density of the patient wards and the hot humid climate, occupants may feel discomfort, especially in the older hospital wards which were not well designed for natural ventilation. In this paper, the thermal comfort level of occupants at Singapore's Changi General Hospital (CGH) is evaluated based on both in-situ measurements and modeling analysis. Against this backdrop, several low energy solution concepts that potentially improve the thermal comfort level of occupants in patient wards are analyzed and simulated using detailed building thermodynamic and airflow simulation. We found that this approach of combining thermodynamics, computational fluid dynamics, and thermal comfort level models was effective for analyzing and comparing the thermal comfort impact of alternative, low-energy building retrofit concepts. We also found that passive solutions to ventilation could be used effectively for a patient hospital ward, even in the tropical warm climate of Singapore.

Yksityiskohdat

AlkuperäiskieliEnglanti
Sivut499-512
Sivumäärä14
JulkaisuEnergy and Buildings
Vuosikerta154
TilaJulkaistu - 1 marraskuuta 2017
OKM-julkaisutyyppiA1 Julkaistu artikkeli, soviteltu

ID: 15854642