Aivoaakkoset

Synnöve Carlson (Toimittaja), Riitta Hari (Toimittaja)

Tutkimustuotos: KirjaAnthologyProfessional

Abstrakti

Aivotutkimusta motivoi ihmisen uteliaisuus itseään ja toimintaansa kohtaan, mutta myös halu lieventää aivosairauksien aiheuttamaa kärsimystä. Tässä kirjassa eri alojen neurotieteilijät tarjoavat yleistajuisesti ajankohtaista tietoa ihmisaivojen toimintaperiaatteista.
Nykyisillä tutkimusmenetelmillä aivoista saadaan tarkkaa tietoa ihmiseen kajoamatta. Aivot ovat hierarkkisesti järjestäytynyt hermoverkosto, joka on evoluutiossa kehittynyt ennustamaan tulevaisuutta, ei niinkään prosessoimaan ulkomaailman ärsykkeitä mahdollisimman tarkasti.
Aivot muovautuvat koko elämän ajan vuorovaikutuksessa ympäristön ja muiden ihmisten kanssa. Vaikka terveillä aivoilla on keskeinen rooli hyvinvoinnin ja toimintakyvyn kannalta, ihmisen käyttäytymistä tulee tarkastella kokonaisvaltaisemmin. Tässä asioiden suhteuttamisessa auttaa perustieto omasta keskusprosessorista, todellisestä pääomastamme.
Runsaasti kuvitettu kirja on tarkoitettu yleistajuiseksi tietolähteeksi ja ajatusten herättäjäksi kaikille aivoista kiinnostuneille.
Julkaisun otsikon käännösThe Brain Alphabet
AlkuperäiskieliSuomi
JulkaisupaikkaEspoo
KustantajaAalto ARTS Books
Sivumäärä304
ISBN (elektroninen)978-952-64-0412-7
ISBN (painettu)978-952-64-0394-6
TilaJulkaistu - 16 elok. 2021
OKM-julkaisutyyppiD6 Toimitetut ammatilliset kirjat

Julkaisusarja

NimiAalto-yliopiston julkaisusarja Crossover
Numero5
Vuosikerta2021
ISSN (painettu)1799-4950

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin 'Aivoaakkoset'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Siteeraa tätä