Ryhmänäyttely: TAITEILIJOIDEN SAARI 2023

Tutkimustuotos: Taiteellinen julkaisu ja ICT-julkaisuExhibitionArt in coproductionvertaisarvioitu

Abstrakti

Taiteilijoiden saari 2023 on 28 taiteilijan ryhmänäyttely, joka levittäytyy Harakan saaren rakennuksiin, poluille ja rannoille. Näyttelyn taiteilijat työskentelevät Harakan Taiteilijatalossa ja näyttelyn kuratoi kuraattoriduo Anna Jensen ja Eliisa Suvanto. Näyttely on jatkoa vuonna 2021 järjestetylle Taiteilijoiden saari -näyttelylle.

Saari on paikka, mutta se on myös aika, etäisyys, kesto, tunnelma, äärimmäisyyksien pakopiste, pysyvyyden ja muutoksen leikkauskohta, ja poliittisten päätösten kohde. Nämä käsitteet muodostavat temaattisen lähtökohdan ryhmänäyttelylle, joka syntyy saareen luonnon ja ympäristön ehdoilla, vuorovaikutuksessa taiteilijoiden ja saaren kanssa, olemassa olevaa hyödyntäen ja edellisen ja entisen päälle rakentaen.

Osa näyttelyn taiteilijoista on työskennellyt saarella vuosikymmeniä, kun taas uusin tulokas on saapunut Harakkaan tämän vuoden aikana. Yhteisöllisyys, yleisöjen ja tekijöiden moninaisuus sekä resurssien jakaminen ovat käsitteitä, jotka nousevat esiin nykytaiteessa. Taiteilijoiden saaressa nämä lähtökohdat ovat läsnä perustavalla tavalla ja ympärivuotisesti. Yhteinen aika ja jaetut kokemukset saavat uuden merkityksen paikassa, jossa vuodenkierto rytmittää olemista ja työskentelyä.

Ajan kehämäisyys ja kaiken syklisyys näkyvät näyttelyn teoksissa ja niiden materiaaleissa, joista iso osa on löydetty saarelta tai huuhtoutunut rantaan meren mukana. Taiteilijat, meri, saari ja sen asukkaat elävät rinnakkain. Näyttely avaa ja tekee näkyväksi jo olemassa olevia yhteyksiä, kumppanuuksia ja työskentelytapoja.

Taiteilijat: Sirkku Ala-Harja, Annette Arlander, Pira Cousin, Lotta Djupsund, Aino Favén, Noora Geagea, Kalle Haapala, Siiri Haarla, Iiris Hälli, Olof Kangas, Liisa Kallio, Osmo Kivimäki, Kastehelmi Korpijaakko, Anni Leppälä, Pekka Luhta, Marika Maijala, Päivi Maunu, Soili Mustapää, Heikki Mäntymaa, Tuula Närhinen, Tuomo Rainio, Harriina Räinä, Kaisa Salmi, Johanna Suonpää, Petra Vehviläinen, Virpi Vesanen-Laukkanen, Kari Yli-Annala, Aoi Yoshizawa.

Kuraattorit: Anna Jensen ja Eliisa Suvanto
AlkuperäiskieliSuomi
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaHarakan Taiteilijatalo
TilaJulkaistu - 2023
OKM-julkaisutyyppiF2 Taiteellisen teoksen tai esityksen osatoteutus
TapahtumaTaiteilijoiden Saari - Harakan taitelijatalo, Helsinki, Suomi
Kesto: 1 syysk. 202330 syysk. 2023
https://harakka.fi/taiteilijoiden-saari-2023/

Field of art

  • Nykytaide

Siteeraa tätä