Ole maailma omasi

  Tutkimustuotos: Taiteellinen julkaisu ja ICT-julkaisuExhibitionArt in coproductionvertaisarvioitu

  Abstrakti

  Ole Maailma Omasi -näyttely koostuu erilaisilla analogisilla menetelmillä tuotetuista valokuvateoksista. Työryhmän jäsenet ovat kaikki Suomen pimiötaiteilijat ry:n jäseniä. Yhdistyksen toiminnan keskiössä on pimiössä käsintehty valokuvataide, joka digitaalisen murroksen myötä uhkasi kadota suomalaisen valokuvataiteen kentältä kokonaan. Näyttelyn yhdistävänä teemana on ”ihminen ja luonto”.

  Suomen Pimiötaiteilijat ry on vuonna 2016 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on säilyttää ja kehittää pimiötyöskentelyn ja -taiteen perinteitä Suomessa. Yhdistys ylläpitää Helsingissä Vallilan taiteilijatalossa Mörk-nimistä ammattitasoista mustavalkopimiötä, joka on rakennettu Suomen kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin. Nykyisin yhdistys käsittää yli kuusikymmentä jäsentä ja osallistuu aktiivisesti
  suomalaisen valokuvataiteen kentän toimintaan. Yhdistys järjestää vuosittain useita kursseja ja tapahtumia sekä toimii yhteistyössä mm. Valokuvataiteilijoiden liiton ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa.

  Suomen Pimiötaiteilijoiden työryhmä: Jenni Haili, Mikko Itälahti, Markku Joutsen, Jaakko Kilpiäinen, Natalia Kopkina, Petri Koskensalmi, Patrick Kuoppamäki, Katri Lassila, Sergei Pavlov, Taru Samola ja Henry Valtonen.
  AlkuperäiskieliSuomi
  JulkaisupaikkaTampere
  TilaJulkaistu - 7 elok. 2020
  OKM-julkaisutyyppiF2 Julkaistut taideteosten osatoteutukset
  TapahtumaOle maailma omasi - Taidekeskus Mältinranta, Tampere, Suomi
  Kesto: 8 elok. 202025 elok. 2020
  http://www.maltinranta.fi/pimiotaiteilijoiden-tyoryhma/

  Field of art

  • Nykytaide

  Siteeraa tätä