Nyrjähdys, venähdys, murtuma

Virpi Vesanen-Laukkanen

  Tutkimustuotos: Taiteellinen julkaisu ja ICT-julkaisuExhibitionArt in coproductionvertaisarvioitu

  Abstrakti

  Kolmen taiteilijan yhteisnäyttelyn lähtökohtana on ihmisen aiheuttama jatkuvasti kiihtyvä muutos, ja sen tuottamat virheet ja murtumat. Teokset käsittelevät ihmisen vaikutusta luontoon sekä muutoksia ihmisten ja yhteisöjen välisissä suhteissa. Taiteilijoiden työskentelyssä pessimistisen tulevaisuusvision rinnalle nousee lämpö, huumorin pilkahdus ja uuden yrityksen mahdollisuus.

  Leena Illukan teokset ovat kankaalle tulostettuja valokuvia, joihin Illukka yhdistää erilaisista materiaaleista tehtyjä veistospäitä. Metsästysmuisto ja X-rotu käsittelevät kulttuurin ja luonnon rajatilaa. Taiteilija pohtii eläimen ja ihmisen välistä suhdetta, johon sisältyy usein moraalisesti ladattuja merkityksiä.

  Silja Purasen animaatiot käsittelevät ihmisen ympäristösuhdetta, sotaa ja kriisitilanteita. Satakieli on monikanavainen videoinstallaatio, camp-henkisistä muovilinnuista, Warhorse-animaatiossa nälkiintynyt valkoinen ori nousee apatiasta ekstaattiseen kuolemantanssiin.

  Virpi Vesanen-Laukkasen kolmiulotteiset tekstiiliteokset saavat vaikutteita surrealismista sekä elämästä lastenlasten ja heidän perheidensä kanssa. Outoa pehmeyttä on osa sarjaa, jossa Vesanen-Laukkanen käsittelee perhettä, sukupolvien ja kulttuurien kohtaamista.
  AlkuperäiskieliSuomi
  JulkaisupaikkaPorvoo
  TilaJulkaistu - 2020
  OKM-julkaisutyyppiF2 Julkaistut taideteosten osatoteutukset
  TapahtumaNyrjähdys, venähdys, murtuma - Porvoo, Suomi
  Kesto: 30 lokak. 202022 marrask. 2020
  https://www.porvoo.fi/kappalaisentalon-nayttelyt-2020

  Field of art

  • Nykytaide

  Siteeraa tätä