Minä: Omakuva ajassa / Me: Self-Portraits Through Time

Tutkimustuotos: Taiteellinen julkaisu ja ICT-julkaisuExhibitionArt in coproductionvertaisarvioitu

Abstrakti

Minä: Omakuva ajassa
27.5.–6.8.2017

"Millaisena näet itsesi? Miten toivoisit muiden näkevän sinut? Taiteilijoiden omakuvat tarjoavat kurkistuksia tekijöidensä sisimpään. Teoksissa nähdään ylväitä ja ylpeitä taiteilijoita, mutta myös paljon huumoria ja itseironiaa.

Taidehallin kesänäyttelyssä nähdään noin 160 kotimaista taiteilijaomakuvaa 1800-luvun lopulta uusimpaan nykytaiteeseen saakka. Teosten joukosta löytyy sekä realistisen tarkkoja jäljennöksiä, peilin nurkasta pilkistäviä silmiä että groteskeja roolileikkejä. Joukossa on myös fiktiivisiä henkilökuvia, joissa taiteilija tarkastelee laajempaa aihetta oman itsensä kautta.

Teokset ovat yrityksiä hallita omaa kuvaansa muiden silmissä, mutta samalla ne sisältävät tahattomia viestejä tekijöistään. Usein onkin ajateltu, että ulkoiset piirteet jäljentäessään taiteilija tulee samalla paljastaneeksi jotain oleellista omasta persoonastaan. Monista omakuvista meitä katsoo myyttisen taiteilijan ruumiillistuma, mutta esille tuodaan myös vähemmän idealistisia, jopa inhorealistisen intiimejä piirteitä.

Kokonaisuudessa nähdään maalauksia, valokuvia, videota ja veistoksia yli sadalta taiteilijalta."
Julkaisun otsikon käännösMe: Self-portraits Through Time
AlkuperäiskieliSuomi
KustantajaHelsingin Taidehalli
TilaJulkaistu - 27 toukokuuta 2017
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkaistut taideteosten osatoteutukset
TapahtumaMinä: Omakuva ajassa – Me: Self-Portraits Through Time - Helsingin Taidehalli, Helsinki, Suomi
Kesto: 27 toukokuuta 20176 elokuuta 2017
http://taidehalli.fi/fi/

Sormenjälki Sukella tutkimusaiheisiin 'Minä: Omakuva ajassa / Me: Self-Portraits Through Time'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Siteeraa tätä