Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmien dialogisuus ja erityispiirteet

  Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/konferenssijulkaisussaChapterProfessional

  Abstrakti

  Dialogista vaikuttamista on Mirja Hiltuselle, Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen professorille, omistettu juhlakirja. Sen teksteissä ja kuvissa liikutaan monimuotoisesti taidekasvatuksen maisemissa, dialogissa tiloissa, arktisen äärellä ja vaikuttamisen virroissa.

  Mirja on yksi suomalaisen kuvataidekasvatuksen merkittäviä uudistajia ja laajentajia. Hänet tunnetaan yhteisöllisen taidekasvatuksen sekä osallistavan ja sosiaalisesti sitoutuneen taidekasvatusajattelun ja -menetelmien kehittäjänä.

  Kirjassa Mirjan kollegat, taiteilijat, pedagogit ja tutkijat, luotaavat Mirjan uran vaiheita, käyvät läpi lukuisia yhteistyöprojekteja ja muistelevat inspiroivia kohtaamisia Mirjan kanssa. Keskiössä ovat Mirjan työn kantavat teemat: tieteiden- ja taiteidenvälisyys, paikkasidonnaisuus, ja yhteisöllisyys.

  Mirja itse kirjoittaa yhteisöllisyydestä: ”Se on kuin joki: jotta se virtaisi, on vastarannan näyttävä. Ilman vastakkaisia rantoja ei ole väylää, ilman kohtaamista ei yhteisöllisyyttä.”
  AlkuperäiskieliSuomi
  OtsikkoDialogista vaikuttamista - yhteisöllistä taidekasvatusta pohjoisessa.
  AlaotsikkoJuhlakirja Mirja Hiltuselle hänen täyttäessään 60 vuotta
  ToimittajatHuhmarniemi Maria, Wallenius-Korkalo Sandra, Jokela Timo
  KustantajaLapin Yliopistokustannus
  Sivut45–52
  ISBN (elektroninen)978-952-337-252-8
  ISBN (painettu)978-952-337-251-1
  TilaJulkaistu - 4 maalisk. 2021
  OKM-julkaisutyyppiD2 Artikkeli ammatillisessa käyttöoppaassa tai oppaassa tai ammattilaistietojärjestelmässä tai käsikirjamateriaalissa

  Siteeraa tätä