Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmien dialogisuus ja erityispiirteet

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/konferenssijulkaisussaChapterProfessional

Abstrakti

Dialogista vaikuttamista on Mirja Hiltuselle, Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen professorille, omistettu juhlakirja. Sen teksteissä ja kuvissa liikutaan monimuotoisesti taidekasvatuksen maisemissa, dialogissa tiloissa, arktisen äärellä ja vaikuttamisen virroissa.

Mirja on yksi suomalaisen kuvataidekasvatuksen merkittäviä uudistajia ja laajentajia. Hänet tunnetaan yhteisöllisen taidekasvatuksen sekä osallistavan ja sosiaalisesti sitoutuneen taidekasvatusajattelun ja -menetelmien kehittäjänä.

Kirjassa Mirjan kollegat, taiteilijat, pedagogit ja tutkijat, luotaavat Mirjan uran vaiheita, käyvät läpi lukuisia yhteistyöprojekteja ja muistelevat inspiroivia kohtaamisia Mirjan kanssa. Keskiössä ovat Mirjan työn kantavat teemat: tieteiden- ja taiteidenvälisyys, paikkasidonnaisuus, ja yhteisöllisyys.

Mirja itse kirjoittaa yhteisöllisyydestä: ”Se on kuin joki: jotta se virtaisi, on vastarannan näyttävä. Ilman vastakkaisia rantoja ei ole väylää, ilman kohtaamista ei yhteisöllisyyttä.”
AlkuperäiskieliSuomi
OtsikkoDialogista vaikuttamista - yhteisöllistä taidekasvatusta pohjoisessa.
AlaotsikkoJuhlakirja Mirja Hiltuselle hänen täyttäessään 60 vuotta
ToimittajatHuhmarniemi Maria, Wallenius-Korkalo Sandra, Jokela Timo
KustantajaLapin Yliopistokustannus
Sivut45–52
ISBN (elektroninen)978-952-337-252-8
ISBN (painettu)978-952-337-251-1
TilaJulkaistu - 4 maaliskuuta 2021
OKM-julkaisutyyppiD2 Artikkeli ammatillisessa käyttöoppaassa tai oppaassa tai ammattilaistietojärjestelmässä tai käsikirjamateriaalissa

Siteeraa tätä