Kohti yhteisöllisen tiedon rakentamista: Näkökulmia kokemuksen tutkimusmenetelmistä käsittelevän kurssin toteutuksesta Aalto-yliopistossa

Markus Ahola*, Tommi Himberg, Paula Ahola, Teija Vainio

*Tämän työn vastaava kirjoittaja

Tutkimustuotos: LehtiartikkeliArticleScientificvertaisarvioitu

Abstrakti

Kokonaisvaltainen kokemuksen suunnittelu ja tutkimus on noussut keskeiseksi ihmisen ja esimerkiksi palveluiden, tilojen, työelämän ja laitteiden välisen vuorovaikutuksen suunnittelussa. Yliopistotasoista koulutusta ei kuitenkaan vielä ole aiheesta tai sen tutkimusmenetelmistä laajasti tarjolla. Kokemuksen suunnittelulle ja tutkimukselle on luonteenomaista monitieteisyys, mikä on myös keskeistä monille Aalto-yliopiston tutkimusalueille. Näistä lähtökohdista rakennettiin Aalto-yliopiston kokemuksen suunnitteluun ja tutkimukseen perehtyvä, jatko-opiskelijoille suunnattu Experience Research Methods -kurssi. Tämä artikkeli esittelee kokemuksiamme kurssin suunnittelusta ja toteutuksesta yhteisöllisenä oppimisen tilana, jossa eri taustaiset opiskelijat rakentavat ymmärrystä yhteisen ilmiön tutkimisesta erilaisten tutkimusmenetelmien kautta. Kokemuksiamme voidaan hyödyntää monitieteellisen koulutuksen suunnittelussa.
Julkaisun otsikon käännösTowards communal knowledge building –Perspectives on implementation of experience research methodology course in Aalto University.
AlkuperäiskieliSuomi
Sivumäärä6
JulkaisuYLIOPISTOPEDAGOGIIKKA
Vuosikerta28
Numero2
TilaJulkaistu - 20 jouluk. 2021
OKM-julkaisutyyppiA1 Julkaistu artikkeli, soviteltu

Tutkimusalat

  • Kokemuksen tutkimus
  • Kokemus
  • Experience Research
  • Experience
  • Pedagogia
  • Pedagogy

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin 'Kohti yhteisöllisen tiedon rakentamista: Näkökulmia kokemuksen tutkimusmenetelmistä käsittelevän kurssin toteutuksesta Aalto-yliopistossa'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Siteeraa tätä