Kalevankangas nyt ja tulevaisuudessa. Paikkatietoperustainen katsaus ja käyttäjäkysely

Viljo Kuuluvainen*, Tiina Rinne, Marianne Heikkilä

*Tämän työn vastaava kirjoittaja

Tutkimustuotos: KirjaCommissioned report

14 Lataukset (Pure)

Abstrakti

Kalevankangas on liikunnan ja vapaa-ajan alue Mikkelissä. Kaupungin kehittämisalustaksi määritellystä alueesta kehitetään hyvinvointi- ja elämyspalvelujen keskittymää, jossa on vireää yritystoimintaa sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (tki). Kaupungin keskustasta noin kahden kilometrin päässä sijaitsevalla alueella on monitoimiareena Saimaa Stadiumin, jäähallien, raviradan, jalkapallohallin ja tutkimuslaboratorio Xamk Active Life Labin muodostama keskittymä. Ympäröivässä luonnossa kulkee laaja ulkoilureitistö. Alueelle johtavan Raviradantien varrella toimii useita oppilaitoksia, liikuntakeskus, hotelli ja konserttitalo Mikaeli. Tämä selvitys tuottaa tietoa kehittämistoimenpiteiden suunnittelun ja toteutuksen lähtökohdaksi. Nykytila on tunnettava, jotta voidaan tehdä tietoon perustuvia kehittämistoimenpiteitä ja seurata, miten alue toimenpiteiden seurauksena muuttuu. Ympäristön paikkatietopohjaiset analyysit tukevat alueen strategista kehittämistä. Selvitystyössä on tarkasteltu Kalevankankaan aluetta paikallisella, kunnallisella sekä seudullisella tasolla hyödyntäen kansallisia tilasto- ja paikkatietoaineistoja. Lisäksi selvitystyössä osallistettiin avoimella kyselyllä käyttäjiä, asukkaita ja yrittäjiä tuottamaan aineistoa alueen nykykäytöstä, liikkumisesta ja tulevaisuuden toiveista. Paikkatietoanalyyseillä toteutettiin erilaisia Kalevankankaan alueen sijaintiin perustuvia selvityksiä, joissa laskettiin etäisyyksiä, väestömääriä ja palveluiden kattavuutta. Paikkatietoanalyysit toteutettiin niin paikallisella, kunnallisella kuin seudullisella tasolla mahdollisimman kattavaa nykytilan arviointia ja määrittelyä varten. Selvitys pitää sisällään analyysit, joissa on tarkasteltu alueen 1. saavutettavuutta, 2. palvelutarjontaa ja 3. väestörakennetta. Selvitys on tuotettu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) vetämässä Kalevankankaan kehittämishankkeessa, jota rahoittaa Mikkelin kaupunki.
Julkaisun otsikon käännösKalevankangas now and in the future. Results from a geospatial review and public participation process.
AlkuperäiskieliSuomi
Sivumäärä33
ISBN (elektroninen)978-952-344-269-6
TilaJulkaistu - 21 lokak. 2020
OKM-julkaisutyyppiD4 Julkaistut kehitykset tai tutkimusraportit tai tutkimukset

Julkaisusarja

NimiXAMK kehittää
Numero120
ISSN (elektroninen)2489-3102

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin 'Kalevankangas nyt ja tulevaisuudessa. Paikkatietoperustainen katsaus ja käyttäjäkysely'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Siteeraa tätä