Atlantis : Aurinkoteatterin esitys Kansallisteatterissa (kuvajaiset)

Juha Mustanoja (Ohjaaja), Rasmus Vuori (Suunnittelija), Maura Korhonen (Äänisuunnittelija), Juuso Voltti (Äänisuunnittelija), Noora Salmi (Suunnittelija), Pietu Pietiäinen (Suunnittelija)

  Tutkimustuotos: Taiteellinen julkaisu ja ICT-julkaisuPerformanceArt in coproductionvertaisarvioitu

  Abstrakti

  Thalia-palkitun Aurinkoteatterin loisteliaan visuaalinen ja anarkistinen näyttämötaide ensimmäistä kertaa Kansallisteatterissa!

  Maapallomme on todellisuudessa ontto, ja maapallon ydin on suunnaton möntti tulikuumana hehkuvaa sulaa kultaa. Tämän lämpimän sisäauringon alla elää runsaslukuinen putkiaivoinen kääpiökansa. Päivästä toiseen he harjoittavat kahta mielipuuhaansa, labyrinttimaisten tunneleiden louhimista sekä joukkomarssia. Mutta voi! Kääpiöiden onneen tulee odottamaton särö, ja jäljittäessään tätä virhettä he keksivät vahingossa tieteen.

  Tieteen löytäminen johtaa nopeasti holtittomaan kullanvalmistukseen ja sitä myötä täydelliseen katastrofiin: massiiviseen räjähdykseen ja kääpiökansan joukkotuhoon.

  Pieni kääpiöryhmä paiskaantuu ihmeen kaupalla valtameren syvyyksiin ja selviytyy katastrofista niukin naukin, mutta ei opi erehdyksestä mitään – holtittomat tieteelliset kokeet vain jatkuvat. Lopullinen tragedia on vain kivenheiton päässä kun kääpiöiden huolestunut suurmanaaja Alvis kutsuu apuun pimeyden voiman, hirmuisen demoni Krakenin, jonka lonkerot ulottuvat tietoisuuden syvimpiin onkaloihin. Kraken tietää että tiede ja koulutus, tieto ja tiede ovat hengenvaarallinen yhdistelmä tavallisen rahvaan käsissä.

  Atlantis on traaginen tragedia tieteen ja koulutuksen kaupallistamisesta ja elitisoimisesta. Se käsittelee mustan huumorin keinoin yhteiskunnallisia rakenteita, joiden vuoksi koulutus, tiedonsaanti ja tieteellinen työskentely eivät ole tasapuolisesti kaikkien saatavilla.
  Julkaisun otsikon käännösAtlantis
  AlkuperäiskieliSuomi
  JulkaisupaikkaHelsinki
  KustantajaKansallisteatteri
  TilaJulkaistu - 12 huhtik. 2018
  OKM-julkaisutyyppiF2 Taiteellisen teoksen tai esityksen osatoteutus
  TapahtumaAtlantis : Aurinkoteatterin esitys Kansallisteatterissa - Suomen Kansallisteatteri, Helsinki, Suomi
  Kesto: 12 huhtik. 201828 huhtik. 2018
  http://universum.fi/ohjelmisto/atlantis/

  Tutkimusalat

  • teatteri

  Field of art

  • Esittävä taide

  Sormenjälki

  Sukella tutkimusaiheisiin 'Atlantis : Aurinkoteatterin esitys Kansallisteatterissa (kuvajaiset)'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

  Siteeraa tätä