TruSoNet: Luottamuksen digitointi kaikkialla läsnäolevassa sosiaalisessa verkossa

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Kaikkialla läsnäoleva sosiaalinen verkko (PSN) tukee hetkessä syntyviä sosiaalisia aktiviteetteja, milloin vain ja missä vain, tukeutumalla moninaisiin tietoverkkoihin. Tietoturva ja yksityisyyden suoja vaikuttavat ratkaisevasti kehitykseen ja PSN:n menestykseen. Luottamuksella on tässä ratkaiseva rooli. Kirjallisuudessa ei löydy kaikkialla läsnäolevaan sosiaaliseen verkkoon keskittyvää luottamus-, tietoturva- ja yksityisyyden suojakysymysten järjestelmällistä tutkimusta. Ehdotettu tutkimus paneutuu PSN:n tietoturvaan ja yksityisyyden suojaamiseen käyttäen luottamuksen hallinnan tekniikoita, tavoitteena ratkaista seuraavat kysymykset: Luottamuksen arvioinnin luotettavuus ja yksityisyyden suoja; joustava pääsyn hallinta sosiaalisessa mediassa; anonyymi tunnistautuminen luottamusjärjestelmässä. Tutkimuksen tavoitteena on luoda luottamuksen hallintaan perustuen joukko algoritmeja, yhteyskäytäntöjä ja toimintamalleja varmistamaan PSN:n tietoturva ja yksityisyyden suoja PSN:ssä.
LyhytotsikkoTruSoNet
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201731/08/2020

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 9 – Teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.