Polyelektrolyyttien Enkapsulointi Synteettisen Virologian Keinoin (SYNVIRO)

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Hepariinia käytetään laajasti ehkäisemään veren hyytymistä. Hepariinin käyttöön liittyy kuitenkin rajoitteita ja se tulee usein inaktivoida leikkauksen jälkeen tai verinäytteistä ennen analyysiä. SYNVIRO-projektin tavoitteena on syntetisoida ja eristää uusia viruksia matkivia materiaaleja sekä tutkia niiden kykyä sitoa ja pakata hepariinia ei-aktiiviseen muotoon. Kun hepariini sidotaan oikealla tavalla, sen haittavaikutuksia voidaan vähentää tai jopa poistaa. Projektista saatavaa tietoa voidaan soveltaa laajasti myös muihin vastaaviin systeemeihin, esimerkiksi DNA:n ja RNA:n suojaamiseen. Projektissa kehitettävien uusien materiaalien inspiraationa toimivat virukset, jotka ovat evoluution kautta muotoutuneet mestareiksi pakkaamaan ja kuljettamaan erittäin varautuneita polymeerejä. SYNVIRO keskittyy erityisesti sähköstaattisten vuorovaikutuksien ymmärtämiseen biologisten polyelektrolyyttien ja synteettisten materiaalien välillä sekä näiden muodostamien rakenteiden tutkimiseen.
LyhytotsikkoSYNVIRO / Kostiainen
AkronyymiSYNVIRO
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201731/08/2021

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi
  • SDG 6 – Puhdas vesi ja puhtaanapito
  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.