Radiosignaalinläpäisevä seinä sisäänrakennetuilla passiivisilla antenneilla matalaenergisiin kaupunkirakennuksiin

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Hanke kehittää ja osoittaa uuden signaaleja läpäisevän seinän ratkaistakseen langattoman tietoliikenteen uuden haasteen nykyisissä matala- ja tulevilla nollaenergiarakennuksissa. Tiukemmat rakennusten energiankäyttömääräykset edellyttävät ilmatiiviitä ja energiatehokkaita eristeitä, jotka heijastavat tukiasemien radiosignaaleja ja vaikeuttavat matkapuhelimen käyttöä sisällä. Signaalinläpäisevän seinämän hajautetut antennit on liitetty molemmille puolille sopivien mikroaaltopiirien kautta. Ne ovat parhaassa tapauksessa passiivisia ja kattavat kaikki taajuuskaistat, joita käytetään vanhoissa ja tulevissa matkapuhelinverkoissa. Kustannukset ja huoltotoimet vähenevät verrattuna aktiivisiin sähköisiin ratkaisuihin, kuten sisäisen matkapuhelinverkon asentamiseen. Suunnittelemme signaalinläpäisevän seinän monifysikaalisen analyysin avulla, joka kattaa sähkömagneettiset, termodynaamiset, mekaaniset ja akustiset näkökohdat.
AkronyymiSTARCLUB
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201931/08/2023

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
  • SDG 13 – Ilmastotoimet

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.