Selluloosapohjaisten kuituvaahtojen pintavuorovaikutukset ja reologia

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Selluloosapohjaisten kuituvaahtojen pintavuorovaikutukset ja reologia Vesivarojen säästäminen ja kevyet mutta vahvat materiaalit ovat keskeisiä teemoja kestävän ja kannattavan bioekonomian rakentamisessa. Tämä projekti tutkii ilmiöitä, jotka ovat tehokkaiden, energiaa säästävien ja ympäristöystävällisten materiaalien ja prosessien taustalla. Projektin päämääränä on selvittää ilmakuplien, pinta-aktiivisten aineiden sekä selluloosakuitujen fysikokemiallisia vuorovaikutuksia vesipohjaisissa kuituvaahdoissa. Aalto yliopiston ja VTT:n yhteistyönä toteuttamassa projektissa hyödynnetään sekä VTT:n laajaa kokemusta kuituvaahtojen fysikaalisista ominaisuuksista että Aalto yliopiston vahvaa pinta- ja kolloidikemian osaamista.
LyhytotsikkoSIRAF / Rojas
AkronyymiSIRAF
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201631/08/2020

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.