Laskennallisen mallintamisen yhdistäminen toiminnalliseen aivokuvantamiseen: Uutta pontta aivosairauksien diagnostiikkaan

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Toiminnallinen aivokuvantaminen on tuonut merkittävää tietoa terveiden aivojen toiminnasta ja aivotoimintojen yhtäläisyyksistä. Ihmisen kognitiivinen toiminta ja sen muutokset aivosairauksien yhteydessä ovat kuitenkin hyvin yksilöllisiä. Tällä hetkellä käytettävissämme ei ole hyviä keinoja neurologisten sairauksien ennusteen arvioimiseen yksilötasolla. Tässä työssä hyödynnämme toiminnallista aivokuvantamista ja viimeaikaisia kehitysaskelia laskennallisessa mallintamisessa parantaaksemme diagnostiikkaa ja yksilöllisiä ennustearvioita kolmessa neurologisessa sairaudessa (aivoinfarkti, Parkinsonin tauti, lievä traumaattinen aivovamma). Mittaamme potilaiden ja terveiden verrokkien aivokuorivasteita magnetoenkefalografialla (MEG) eri ajanhetkinä. Tavoitteenamme on i) kehittää yksilöllisiä ja helppokäyttöisiä aivokuvantamismittareita tautien diagnostiikkaan ja seurantaan ja ii) saada informaatiota eri mittareiden käyttökelpoisuudesta kliinisessä arviossa.
LyhytotsikkoRenvall Hanna
AkronyymiCombine and compute
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201931/08/2023

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.