Raising the level of automation and quality in plant engineering

  • Karhela, Tommi (Projektin jäsen)
  • Vyatkin, Valeriy (Vastuullinen tutkija)
  • Buzhinskii, Igor (Projektin jäsen)
  • Sierla, Seppo (Projektin jäsen)
  • Santillan Martinez, Gerardo (Projektin jäsen)
  • Aarnio, Pekka (Projektin jäsen)

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Viime vuosien aikana tuotantoa on siirtynyt Euroopasta halvemman työvoiman maihin. Kehitys alkoi perustuotannosta, mutta on jatkunut monimutkaisempiin tuotantoprosesseihin. Ilmiötä vastaan on pyritty taistelemaan pitämällä automaatioaste korkealla. Sama pätee myös suunnittelutoimintoihin. Suomalaiset yritykset toimivat vetureina useissa laajoissa kansainvälisissä laitosinvestointiprojekteissa. Suunnittelutoimintojen automaatioastetta on jatkossa pystyttävä nostamaan, mikäli asema aiotaan säilyttää.
Projektin tavoitteet ovat kahtalaiset. Toisaalta projektissa pyritään parantamaan laitossuunnitteluprosessin tehokkuutta ja laatua ja näin varmistamaan suomalainen kilpailukyky maailmalla. Toisaalta pyritään luomaan uusi suunnittelun markkinapaikka digitaalisen alustatalouden keinoin. Markkinapaikka pohjautuu avoimen lähdekoodin alustaan ja standardeihin rajapintoihin. Alusta on avoin kaikille toimijoille erityisesti pienille lisäarvopalveluiden tuottajille. Lisäarvopalveluita kehitetään suunnittelun ja sen tiedonsiirtoprosessien automatisointiin sekä laadun varmistukseen. Projektissa käytetään toimintatutkimuksen ja kehityksen menetelmää , jossa tutkijat ja yritysten edustajat työskentelevät tiiviissä vuorovaikutuksessa.
LyhytotsikkoEngineering Rulez
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm03/10/201631/12/2018

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.