Quantifying Human Experience for Increased Intelligence Within Work Teams and in the Customer Interface

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Digitalisaatio tarjoaa ennennäkemättömän laajoja mahdollisuuksia yhteistyöhön. Vuorovaikutusteknologiat eivät kuitenkaan vielä tarpeeksi kohtaa niitä käyttävien ihmisten tarpeita. Itse asiassa, kommunikaatiotyökalujen pääpuutteet liittyvät juuri niihin tekijöihin, jotka määrittävät hyvää ihmistenvälistä vuorovaikutusta: jaettua kontekstia, synkronoitumista, empatiaa, ja tunnetiedon välittymistä.

Tämän seurauksena väärinymmärrykset ovat tavallisia, jaetun ongelmanratkaisun tehokkuus heikkenee ja yhteistyö ei ole niin hyvää kuin se voisi olla. Tämän projektin tavoitteena on luoda uutta tietoa, joka avaa mahdollisuuksia parantaa digitaalista ja kasvokkain tapahtuvaa ihmistenvälistä vuorovaikutusta.

Tämä tavoite saavutetaan käyttämällä uusia tunne- ja vuorovaikutusteknologioita, kuten sensoriteknologiaa sekä konenäköä, ja korkeatasoisella monitieteisellä tutkimuksella, jossa yhdistyvät kognitiivinen, affektiivinen ja sosiaalinen neurotiede, biosignaalien mittaaminen ja analysointi, konenäköteknologia ja algoritmit sekä käyttäjäkeskeiset design-menetelmät. Toiminnallaan projekti luo uutta ymmärrystä tekijöistä, jotka tukevat toimivaa ihmistenvälistä vuorovaikutusta, sekä uusia keinoja parantaa sitä digitaalisissa ympäristöissä.
LyhytotsikkoHUMEX
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/01/201830/06/2020

Tutkimustuotos

Emo­tion Hack Day ra­ken­taa iloi­sem­paa In­ter­ne­tiä

Bauters, M. & Pejoska-Laajola, J., 17 lokakuuta 2018

Tutkimustuotos: Muu tuotosGeneral public

 • Aktiviteetit

  • 2 Konferenssiesitelmä
  • 1 Participant of a conference, workshop, session or tutorial

  Etäyhteistyön itsepintaiset teemat

  Merja Bauters (Puhuja)

  5 joulukuuta 2019

  Aktiviteetti: Konferenssiesitelmä

  Designing for future – whose responsibility?

  Merja Bauters (Puhuja)

  9 syyskuuta 201913 syyskuuta 2019

  Aktiviteetti: Konferenssiesitelmä

  Humex final seminar

  Merja Bauters (Member), , Jana Pejoska (Member), , Eva Durall Gazulla (Member), , Joaquin Aldunate Infante (Member), , Avner Peled (Member), , Teemu Leinonen (Member), , Katri Saarikivi (Järjestäjä), , Valtteri Wikström (Järjestäjä), , Silja Martikainen (Järjestäjä), & Mari Falcon (Järjestäjä)

  5 joulukuuta 2019

  Aktiviteetti: Participant of a conference, workshop, session or tutorial