Development of Artificial Intelligence and Machine Learning for Online Perception and Operating Mode Optimization in Process Industry

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Mineraalien ja metallien käsittelyjärjestelmät ovat tyypillisesti moniulotteisia, luonnostaan monimutkaisia ja dynaamisia. Niille on ominaista myös epätäydellinen, korkea tiedon epävarmuus. Tässä hankkeessa kehitetään tekoälyn (AI) menetelmiä, joilla pyritään ymmärtämään operatiivisen tiedon ja suorituskyvyn parantamiseen tarvittavien muuttujien välisiä vuorovaikutuksia. Työssä yhdistetään digitalisaation menetelmät, säätötekniikka sekä fysikaalinen mallinnus ja simulointi. Tämä tarjoaa digitaalisuuden mahdollistavan kaivosteollisuuden arvoketjun, jossa on joukko erilaisia tekoälyinnovaatioita – se tarjoaa uuden tavan ohjata prosesseja fysikaalisiin malleihin perustuvilla menetelmillä, joissa nykyaikainen koneoppiminen ja big data -teknologiat toimivat rinnakkain prosessin kanssa.
LyhytotsikkoMOST-AIMODE
AkronyymiMOST-AIMODE
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/09/202231/08/2025

Yhteistyöpartnerit

  • Aalto-yliopisto (johto)
  • LightningChart Oy (Yhteishakija)
  • Quva Oy (Yhteishakija)
  • VTT Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy (Yhteishakija)
  • Metso Finland Oy (Yhteishakija)
  • Business Finland Oy (Projektin osapuoli)

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.