Molekyyliratkaisu kiinteä-neste-rajapinnoissa

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Veden ja kiinteiden pintojen vuorovaikutus on määräävässä asemassa monissa luonnon ja teknologisissa prosesseissa. Korkean resoluution mikroskopian kehittyminen nesteissä kertoi optimismista, että luotettava atomi- ja molekyylitarkkuus kiinteä-neste-rajapinnoissa olisivat pian saatavilla, avaamalla oven merkittäville ymmärryksen ja tekniikan kehitykselle. Huolimatta eräistä erinomaisista menestyksistä huolimatta tulkkauksen haasteet ovat heikentyneet. Hidas eteneminen on keskeinen tekijä niissä kiinteissä haasteissa, joita kiinteä-neste ympäristö tarjoaa simuloinnille. MERLIN-projekti kehittää uudenlaisen menetelmän kiinteän nesteen simulaatioille, kapseloimalla pinnan kemiallisen ja atomirakenteen, ratkaisun luonteen ja rakenteen konekieliseen oppimiseen.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201831/08/2022

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
  • SDG 13 – Ilmastotoimet

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.