Kestävän kehityksen mukaiset platinaryhmän metalleja sisältämättömät katalyytit

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

SUPER projektissa on tarkoitus kehittää uusia nanomittakaavan katalyyttejä, jotka sisältävä vain yleisiä ja edullisia raaka-aineita. Näiden katalyyttien on tarkoitus korvata kriittisiin materiaaleihin lukeutuvia platina ryhmän metalleja katalyyttinä. Kehitettyjen katalyyttien reaktiivisuutta tullaan tutkimaan useissa kemiallisissa reaktioissa, jotka liittyvät mm. biopolttoaineisiin, energian varastointiin ja hydrausreaktioihin. Katalyyttien kehityksessä on integroitu materiaalisynteesi, -karakterisointi, molekyylimallinnus ja reaktiivisuus tutkimus. Suunnittelemamme synteesi-karakterisointi-mallinnus-reaktiivisuus sykli on mielestämme erittäin tehokas tapa kehittää uusia katalyyttejä.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201531/12/2019

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.