MIMIC

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Lignoselluloosamateriaalit, kasvien olennaiset komponentit, on järjestetty monimutkaisiin kolmiulotteisiin rakenteisiin, joissa yksityiskohtainen ymmärrys eri polymeerikomponenttien välisistä vuorovaikutuksista on edelleen ratkaisematon haaste. Tässä ehdotuksessa uutta mikroskooppikuvantamis- ja tekoälyinfrastruktuuria käytetään visualisoimaan yksittäisiä lignoselluloosarakenteita ja niiden koottuja rakenteita ennennäkemättömällä tarkkuudella. Sovelluspotentiaali on tiedon hankkimisessa biojalostamoprosessien parantamiseksi - selektiivisten liuotusprosessien kehittämisessä puhdistettujen selluloosa-, ligniini- ja hemiselluloosavirtojen tuottamiseksi. Sitä voidaan soveltaa myös uusiin teknologioihin luonnon tekstiilikuitujen valmistamiseksi ja paljastaa lignoselluloosamateriaalien yksityiskohtainen pintarakenne, joka on välttämätön entsyymiavusteiselle tai kemialliselle muuntamiselle biojalostamoissa.
Akronyymi-
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/01/202231/12/2024

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 12 – Vastuullinen kulutus ja tuotanto

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.