LuxTurrim5GPlus - Aalto

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Katulamppuun integroitu 5G piensolutukiasema tulevaisuuden digitaalisen palveluekosysteemin mahdollistajana

LuxTurrim5G + -hankkeessa kehitetään Smart Light Pole -verkkokonseptia ja connectivity-alustaa tulevaisuuden 5G-älykkäiden kaupunkipalvelujen pohjaksi ja niiden demonstrointia varten. Projektin tekniset ratkaisut ja konseptit perustuvat älykkään 5G-valopylvään infrastruktuurin pohjalle.

Tämä projekti laajentaa LuxTurrim5G-projektin T&K-työtä (www.luxturrim5g.com) ja jatkaa älykäspylväskonseptin kaupallistamista globaaleille markkinoille. Tavoitteena on saada maailmanlaajuisesti houkutteleva kaupallinen konsepti, joka perustuu yhteen yhteiseen connectivity- ja data-alustaan.

Projektissa käytetään nopeaa 5G-verkkoyhteyttä, joka on optimoitu erityisesti älykkäiden kaupunkien paikallisiin tarpeisiin. Platform-pohjainen lähestymistapa antaa kaupungeille mahdollisuuden parantaa kansalaisten elämää, tehokkuutta ja turvallisuutta ja samalla mahdollistaa kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista kaupunkialueilla.

Hanke pilotoi yritysten palveluinnovaatioita mm. navigoinnissa, tiedon jakamisessa ja mainonnassa, turvallisuudessa, säävalvonnassa ja älykkäässä valaistuksessa. Espoon Karaportin 5G:n pilottiympäristön hyödyntäminen ja kehittäminen nykyisillä ja uusilla 5G-käyttökohteilla ja -sovelluksilla on myös tässä projektissa keskeisessä roolissa.
LyhytotsikkoLux 5G+
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/06/201930/06/2021