Interaktiivinen koneoppiminen useista biodatalähteistä

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Potilaan mukaan räätälöity täsmälääketiede tuo data-analyysimenetelmille hankalan haasteen: tavoitteena on oppia ennustamaan hoitojen tehoa käyttäen aineistoja, joissa näytemäärä on erittäin pieni, äärimmillään vain yhden potilaan suuruinen, mutta muuttujien määrä valtava. Käytettävissä on myös suuri määrä muuta aineistoa, jonka relevanssia ei kuitenkaan tiedetä. Lisäksi tietosuoja rajoittaa pääsyä aineistoihin ja hyvään ennustustarkkuuteen vaadittavat menetelmät ovat laskennallisesti raskaita. Prof. Kaski kehittää laskennallisia ns. koneoppimismenetelmiä useiden tietolähteiden analysointiin, ottaen huomioon asiantuntijoiden taustatietoa interaktiivisen mallinnuksen avulla. Täsmälääketieteen lisäksi samanlaiset laskentaongelmat ovat erittäin yleisiä muillakin aloilla datalähtöisyyden lisääntyessä sekä tieteessä että palveluissa, tiedonhausta lähtien.
LyhytotsikkoKaski Samuel AP
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/01/201631/08/2021

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.