ICT for Climate actions

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

ICT-teknologialla on ollut valtava vaikutus ilmastonmuutoksen hillintään resurssitehokkuuden, optimoitujen teollisten prosessien, etäkokousten ja älykkäiden energiajärjestelmien myötä. ICT-sektori myös kuluttaa suuria määriä energiaa ja harvinaisia maametalleja laitevalmistuksessa. ICT:n resurssien kulutus on piilossa loppukäyttäjiltä. ICA-hanke tutkii tätä monimutkaista järjestelmää. Pyrimme ymmärtämään todellisia, mitattavia kasvutrendejä ja niiden vaikutusta energiantarpeeseen. Etsimme tapoja vähentää ICT-palvelujen kuormittavuutta, tuottaa palveluja tehokkaammin ja siten vaikuttaa kohti kestävää yhteiskuntaa. Fokus on datakeskusten ja mm. 5G-järjestelmien ylijäämälämmön hyödyntämisessä ja tehokkampien nettipalvelujen suunnittelussa. Pyrimme lisäämään tietoa ja saamaan eri toimijat mukaan minimoimaan ICT:n vaikutuksen ilmastonmuutokseen.
AkronyymiICT for Climate actions
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/02/202130/11/2024

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
  • SDG 11 – Kestävät kaupungit ja yhteisöt
  • SDG 12 – Vastuullinen kulutus ja tuotanto
  • SDG 13 – Ilmastotoimet

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.