Jäälohkareiden Rikkoutuminen: Kokeet Ja Simulaatiot (ICEBES)

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Rakenteiden jääkuormat ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä suunniteltaessa merirakenteita jääpeitteisille Arktisille merille. Jääkuormien mekaniikkaa ei kuitenkaan tunneta hyvin ja jääkuormien suuruuksien arviointi on haasteellista. Kuormat syntyvät monimutkaisessa jää-rakenne vuorovaikutusprosessissa, jossa jääkenttä murtuu jäälohkareiksi ja muodostaa ahtojääkasauman. Tässä tutkimushankkeessa tarkastellaan jääkuormiin liittyvää, mahdollisesti hyvin merkittävää tekijää, jota ei ole ennen tarkasteltu: jäälohkareiden rikkoutumista. Rikkoutumisella voi olla suuri vaikutus jääkuormiin. Tutkimushankkeessa teemme tähän liittyen uudentyyppisiä kokeita ja kehitämme numeerisen mallinnuksen menetelmiä. Mallinnuksessa meidän tulee huomioida, että mallimme on luotettava, mutta käytettävissä suuren mittakaavan simulaatioissa. Tutkimushankkeen tuloksena pystymme arvioimaan jääkuormien suuruksia tarkemmin.
LyhytotsikkoICEBES/Polojärvi Arttu
AkronyymiICEBES
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201731/08/2021

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 13 – Ilmastotoimet
  • SDG 14 – Vedenalainen elämä

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.