Multidimensional engineering for the circular economy of energy storage devices

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Kiertotalous-konseptilla voidaan tuoda nähtäväksi lineaarista kuluttamista - raaka-aineesta jätteeksi ja helpottaa ymmärtämään, miten voimme sen sijaan sulkea materiaalivirtoja. Materiaalien kestävä käyttö ei ole vain yksinkertainen ympyrä vaan pitää sisällään useita eri ulottuvuuksia: materiaalit, energia, aika ja taloudellisen arvo. Tällä hetkellä tätä moniulosteisuutta ei voida vielä täysmääräisesti hyödyntää, mutta HYPER-SPHERE hankkeessa kehitetään alalle sopivia työkaluja, joiden käyttöä tarkastellaan elinkaarensa päässä olevilla litium ioni akuilla. Tutkimuksessa selvitetään, miten akkujen mekaaninen kierrätys voidaan toteuttaa turvallisesti ja ylijäämäenergia poistaa akuista ennen kierrätystä ja parhaimmillaan hyödyntää jossain toisessa sovelluksessa. Näitä tutkittuja tietoja sovelletaan uusien menetelmien määrittämiseen, joilla kiertotaloutta voidaan entistä vanhemmin hyödyntää sektorien sähköistämiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.
AkronyymiHYPER-SPHERE, MechPro
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/09/202131/08/2025

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
  • SDG 8 – Ihmisarvoinen työ ja taloudellinen kasvu
  • SDG 12 – Vastuullinen kulutus ja tuotanto

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.