eMOM

  • Marttinen, Pekka (Vastuullinen tutkija)
  • Alizadeh Ashrafi, Reza (Projektin jäsen)
  • Hizli, Caglar (Projektin jäsen)
  • Zhang, Guangyi (Projektin jäsen)

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto osallistuvat eMOM-GDM projektiin, joka on lähetetty arvioitavaksi BusinessFinlandiin. Tässä dokumentissa kuvattu osaprojekti kuuluu isompaan eMOM-GDM projektiin, jota koordinoi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. eMOM-GDM projekti on itse osa laajempaa CleverHealth Network yhteistyötä, jonka tavoitteena on yhdistää suomalaisten yritysten osaaminen terveysteknologiassa, terveydenhuollon johtavat osaajat sekä korkealaatuinen data, jonka HUS on kerännyt. eMOM GDM -projektin yhteinen tavoite on kehittää kattava mobiilisovellus tukemaan kliinisiä päätöksiä ja potilaiden elintapamuutoksia osana destaatiodiabeteksen (GDM) hoitoa. Järjestelmä kerää tietoa potilaan ruokavaliosta, liikkumisesta, unesta ja verensokerin vaihteluista. Yliopistojen tekemä tutkimus tukee tätä lopullista tavoitetta kolmella tavalla: 1) tarkastelemalla käyttäjän hyväksymistä ja sitoutumista järjestelmän ehdottamiin elintapamuutoksiin yhdistämällä tutkimusta käyttöliittymäsuunnittelun ja psykologian aloilta, ja 2) kehittämällä uutta tekoälyä (AI), joka mahdollistaa sovellukseen suunnitellut muistukset ja ennusteet, ja 3) suunnittelemalla ja osallistumalla käyttäjäkokeisiin, jotka ovat osa lääketieteellistä GDM:ään liittyvää tutkimusta ja joita tarvitaan järjestelmän lääketieteelliseen validointiin.
LyhytotsikkoeMOM/Marttinen
AkronyymieMOM
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm05/02/201831/01/2023

Yhteistyöpartnerit

  • Aalto-yliopisto (johto)
  • Elisa Oyj (Projektin osapuoli)
  • Fujitsu Finland Oy (Projektin osapuoli)
  • Business Finland Oy (Projektin osapuoli)

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.