Boreaalisten metsien spektrinen diversiteetti

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Hyperspektrinen kaukokartoitus, jota kutsutaan myös kuvantavaksi spektroskopiaksi, on yksi lupaavimmista menetelmistä laaja-alaiseen kasvillisuuden monimuotoisuuden seurantaan. Tämä projekti tarttuu niihin kutkuttaviin mahdollisuuksiin, joita on tarjolla kaukokartoituksen ja biodiversiteettitutkimuksen rajapinnassa. Projektin tavoitteena on kehittää uusi menetelmä puuvartisten kasvien ja jäkälien spektridiversiteetin kuvaamiseen ja soveltaa sitä boreaalisten metsien lajiston monimuotoisuuden kartoitukseen lentoaineistojen avulla. Projekti yhdistää tieteenaloja - spektroskopiaa, kaukokartoitusta ja taksonomiaa - uudella tavalla. Projektin työryhmän muodostavat Aalto-yliopiston nuoret tutkijat, joiden yhteistyökumppaneina on suomalaisia ja ulkomaisia yliopistoja ja tutkimuslaitoksia sekä hyperspektrikuvantamisalan johtava kaupallinen toimija.
AkronyymiDIMEBO
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201930/06/2022

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 13 – Ilmastotoimet
  • SDG 15 – Maanpäällinen elämä

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.