Durable and functional biomaterials from crosslinked non-canonical silk and cellulose composite

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Projektin tavoitteena on hyödyntää kahta luonnosta löytyvää biopolymeeriä, silkkiä ja selluloosaa, uusien mekaanisesti kestävien ja vedenpitävien mutta ympäristöystävällisten ja biohajoavien materiaalien valmistuksessa. Silkkiproteiinia voidaan tuottaa bakteerisoluissa, jolloin sen laatua, puhtautta ja ominaisuuksia voidaan säädellä tarkasti. Nanoselluloosaa saadaan puolestaan puusta hienontamalla. Lisäksi silkkiproteiini ristisilloitetaan materiaalin vedenkestävyyden ja säilyvyyden parantamiseksi. Projektissa kiinnitetään erityistä huomiota kehittävän materiaalin käytettävyyteen sekä käyttötuntumaan, kuten pehmeyteen. Projektissa kehitettäviä materiaaleja voidaan hyödyntää uusien tuotteiden kehittämisessä, joiden hiilijalanjälki on pieni ja jotka ovat täysin biohajoavia.
AkronyymiCrossSilk
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/09/202031/08/2024

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi
  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
  • SDG 12 – Vastuullinen kulutus ja tuotanto

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.