Cognitive Cooperative Robotics

Projekti: Business Finland: Other research funding

Lisätietoja

Tiivistelmä

Cognitive Cooperative Robotics –projektissa (CCR) on tavoitteena parantaa suomalaisen (vienti)teollisuuden kilpailukykyä sekä luoda uusia vientituotteita tekoälyratkaisuista yhteistyörobotteihin. Uudet markkinoilla olevat yhteistyörobotit tuovat robotteja täysin uusiin tehtäviin, mutta edellyttävät samalla uutta lähestymistapaa tuotannon toteuttamisessa. Tekoälyn kehitys luo uusia käyttökohteita roboteille sekä laskee merkittävästi joustavan käytön kustannuksia.

Hankkeessa peilataan yhteistyörobottien ja niihin liittyvän tekoälyn uusimpia teknologioita suomalaisen teollisuuden tarpeisiin. Uuden teknologian avulla on mahdollista saavuttaa teknologiahyppy, joka mahdollistaa nykyistä merkittävästi nopeamman robotisointiprosessin. Vaikeasti automatisoitavien kohteiden, piensarja-tuotanton ja jäykän automaation robotisointi on mahdollista älykkään robotiikan avulla. Hankkeessa tutkitaan ja testataan kannattavimmat käyttökohteet, teknologiat ja sovellukset. Myös tuotannonohjaukseen ja –suunnitteluun kehitetään ratkaisuita.

Uudet saavutukset koneoppimisessa ja anturiteknologiassa mahdollistavat käyttäjäystävällisen robottien käytön tavalliselle tehdastyöläiselle. Hankkeessa luodaan edellytyksiä osallistujayrityksille kaupallistaa kehitettyjä teknologioita. Osallistujayritykset toimivat pioneereina ja suunnannäyttäjinä demonstroidessaan tätä uutta teknologiaa.
LyhytotsikkoCCR
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/09/201730/06/2020

Organisaatiot

Projektit osallistujaa

ID: 13863965