Elävien toimintojen innoittamat hybridimateriaalit

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Materiaalit ja niiden tarjoamat mahdollisuudet ovat keskeisiä kaikilla yhteiskunnan alueilla terveydestä elämänlaatuun. On ennakoitavissa, että tulevaisuudessa biologialla on oleellinen osuus tulevaisuuden materiaalien kehittämisessä. Toisaalta biologiset raaka-aineet tarjoavat luontaisen mahdollisuuden uudistuvuuteen ja bioyhteensopivuuteen. Ja toisaalta biologiset prosessit ovat evoluution kautta kehittyneet tehokkaiksi käyttäen vesipohjaisia prosesseja. Tässä huippuyksikössä yhdistämme biotieteet, kemian, fysiikan ja mallituksen uudeksi biologisten materiaalien tieteeksi. Erityinen tavoitteemme on aikaansaada materiaaleja, joilla on uudenlaisia toiminnallisia ominaisuuksia, joiden innoituksen lähteinä ovat elolliset toiminnallisuudet, esimerkiksi miten rakenteet muodostuvat, miten ne kasvavat, mukautuvat, ja miten kommunikaatio tapahtuu. Tämä mahdollistaa täysin uudenlaisten interaktiivisten materiaalien kehittämisen.
Akronyymi-
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/01/202231/12/2024

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi
  • SDG 6 – Puhdas vesi ja puhtaanapito
  • SDG 12 – Vastuullinen kulutus ja tuotanto

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.