Anisotrooppisten partikkeleiden suunnittelu ja itsejarjestaytyminen kehittyneiden kolloidisten rakenteiden ja materiaalien valmistuksessa

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Kolloideilla viitataan partikkeleihin, jotka ovat kooltaan noin sadasosa hiuksen paksuudesta. Emme voi nahda niita, mutta syomme, juomme ja kaytamme niita jokapaivaisessa elamassa. Esimerkiksi, kun heratessamme otamme kupin kahvia tai teeta, pesemme hiuksemme shampoolla, syomme palan juustoa ja juomme maitoa, kaikki nama tuotteet sisaltavat kolloideja. Niihin liittyva perustutkimus on siten erittain tarkeaa ja ajankohtaista. Tassa tutkimusprojektissa keskitymme kehittyneiden kolloidirakenteiden ja - materiaalien suunnitteluun ja valmistamiseen anisotrooppisista partikkeleista. Visionamme on ymmartaa ja hallita nykyista paremmin kolloidisten kompleksien muodostumista, ja odotamme etta tuloksemme edistavat kehitysta soveltuvilla aloilla, mm. titaanioksidin valmistuksessa, sahkopaperinaytoissa seka laakeaineissa.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201931/08/2022

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi
  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.