Shaping Anisotropic Colloids for Complex Assemblies and Advanced Materials

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Kolloideilla viitataan partikkeleihin, jotka ovat kooltaan noin sadasosa hiuksen paksuudesta. Emme voi nähdä niitä, mutta syömme, juomme ja käytämme niitä jokapäiväisessä elämässä. Esimerkiksi, kun herätessämme otamme kupin kahvia tai teetä, pesemme hiuksemme shampoolla, syömme palan juustoa ja juomme maitoa, kaikki nämä tuotteet sisältävät kolloideja. Niihin liittyvä perustutkimus on siten erittäin tärkeää ja ajankohtaista. Tässä tutkimusprojektissa keskitymme kehittyneiden kolloidirakenteiden ja -materiaalien suunnitteluun ja valmistamiseen anisotrooppisista partikkeleista. Visionamme on ymmärtää ja hallita nykyistä paremmin kolloidisten kompleksien muodostumista, ja odotamme että tuloksemme edistävät kehitystä soveltuvilla aloilla, mm. titaanioksidin valmistuksessa, sähköpaperinäytöissä sekä lääkeaineissa.
Akronyymi-
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/09/201931/08/2024

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi
  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.