Backscatter enabled sustainable monitoring Infrastructure for assisted living (BESIMAL)

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Lähes jokaisessa maailman maassa ikääntyneiden määrä ja osuus väestöstä kasvaa. Useat tutkimukset osoittavat, että suurin osa eläkeläisistä haluaa jäädä koteihinsa vanhetessaan. Tämä edellyttää avustettua asumista, jossa kodin ympäristö kykenee ennakoimaan asukkaiden tarpeet ja suorittamaan automaattisesti tehtävät, joita he eivät voi tehdä itse. Tässä projektissa keskitymme havainnointi- ja päätelmäosaan, jota tällainen järjestelmä tarvitsee. Uskomme, että takaisinsironneisiin signaaleihin perustuva radiotaajuinen inferenssi on erityisen sopiva tähän tehtävään. Tässä projektissa kehitämme sopivia langattomia viestintä- ja signaalinkäsittelymenetelmiä, jotka mahdollistavat valvotun henkilön sijainnin, hengitysrytmin ja henkilöllisyystiedon erottamisen vastaanottimen RF-signaaleista. Arvioimme järjestelmän saavutettavissa olevan suorituskyvyn kokeellisesti käyttämällä digitaalisesti painettua antenni ryhmää, joka on sekä esteettinen että ekologinen.
AkronyymiBESIMAL
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/09/202031/08/2024

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi
  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
  • SDG 9 – Teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.