Aalto-TUTL- SmartCom

  • Kuosmanen, Petri (Vastuullinen tutkija)
  • Karlsson, Joona (Projektin jäsen)
  • Hietala, Katri (Projektin jäsen)
  • Mustapää, Tuukka (Projektin jäsen)
  • Ratonyi, András (Projektin jäsen)

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Kiihtyvän digitalisaation ja automatisaation myötä tarve uusille ratkaisuille mittausdatan luotettavan ja laajan saatavuuden parantamiseksi on suuri. Digitaalisten kalibrointitodistusten hyötynä on niiden käsiteltävyys koneellisesti. Datan tarkkuuden, luotettavuuden ja alkuperän todentaminen mahdollistaa laajan datamarkkinan muodostumisen, kun mittalaitteiden käyttäjät voivat myydä dataa muiden organisaatioiden käyttöön. Alustava kaupallinen ratkaisu koostuu kahdesta eri aspektista: 1. Tietoturvamoduuli, jonka mittalaite- ja IoT-laitevalmistajat voivat integroida tuotteensa osaksi. 2. Datamarkkina, jonne em. tietoturvamodulilla varustetut laitteet voivat helposti ja kustannustehokkaasti tuottaa dataa. Liiketoiminta koostuisi aluksi yhdestä tai kahdesta ja myöhemmin kahdesta tai kolmesta liiketoiminta-alueesta: tietoturvamoduleitten myynnistä, mahdollisesti moduleiden integrointiin tarvittavan osaamisen myynnistä konsultointina, ja (myöhemmin) syntyvän mittaustiedon data-markkinan operoinnista.
AkronyymiSmartCom
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/10/201930/09/2021

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.