Uusien biomateriaalien 3D-valmistus

Projektin yksityiskohdat

Tiivistelmä

Teolliset biojalostamot ovat keskeisessä roolissa toteutettaessa kansallista biotalousstrategiaa ja pyrittäessä kohti uusiutuvien luonnonvarojen tehokasta käyttöä. Biojalostuksen suuri haaste on pystyä tuottamaan biomassasta korkean jalostusarvon materiaaleja ja tuotteita. 3D-Biomat-projekti yhdistää kaksi nopean kehityksen megatrendiä, biotalouden ja digitalisaation. Projektissa kehitetään uuden sukupolven bio-pohjaisia materiaaleja ja kehitetään niitä sopiviksi edistyneisiin 3D-tuotantoteknologioihin. Tämä edellyttää edistyneen kemian ja materiaalitutkimuksen lisäksi 3D-teknologioiden ja tuotantomenetelmien tutkimusta. Yhteiskunnallisesti on tärkeää, että tällaiset biomateriaalit ja valmistustekniikat mahdollistavat täysin uusia hajautettuja biojalostuksen muotoja, jotka ovat sopivia myös pieneen ja keskisuureen mittakaavaan. 3D-biomat projekti tarkastelee myös kiertotalouden periaatteiden soveltamista tulevaisuuden biojalostuksessa.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/01/201730/06/2021

Yhteistyöpartnerit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Tämä projekti edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
  • SDG 9 – Teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri
  • SDG 12 – Vastuullinen kulutus ja tuotanto

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.