Valokuva Ranja Hautamäki

Ranja Hautamäki

Professori

  20012024

  Tutkimustuotoksia vuodessa

  Henkilökohtainen profiili

  Tutkimusalue

  Professori Ranja Hautamäki työskentelee Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelmassa. Hänen vastuualueensa on maisemasuunnittelu ja yhteiskunta.

  Miten maisema-arkkitehtuurin keinoin voidaan edistää kestävää kaupunki- ja maaseutuympäristöä ja vastata keskeisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin? Lähestymme kysymyksiä maiseman strategisen suunnittelun ja maankäytön ohjaamisen keinoin sekä maiseman suojelun ja hoidon toimenpitein. Avainasemassa ovat vihreän infrastruktuurin tulevaisuuden mahdollisuudet ja maiseman arvojen vaaliminen. Olennaisena osana on maiseman aikaperspektiivi: kyky luoda muutosta ohjaavia visioita ja pitkän tähtäimen kehittämissuunnitelmia sekä ymmärrys maiseman historiallisesta ulottuvuudesta ja kulttuurisista merkityksistä.

  Asiantuntemus YK:n kestävän kehityksen tavoitteista

  Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta köyhyyden poistamiseksi, planeetan suojelemiseksi ja vaurauden takaamiseksi kaikille. Tämän henkilön työ edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
  • SDG 11 – Kestävät kaupungit ja yhteisöt
  • SDG 12 – Vastuullinen kulutus ja tuotanto
  • SDG 13 – Ilmastotoimet
  • SDG 15 – Maanpäällinen elämä
  • SDG 16 – Rauha, oikeudenmukaisuus ja vahvat instituutiot

  Sormenjälki

  Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Ranja Hautamäki on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän henkilön teoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.
  • 1 Samanlaiset profiilit

  Yhteistyöt ja huippututkimusalueet viimeisiltä viideltä vuodelta

  Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai