• Ekonominaukio 1, 02150 Espoo

  20102022

  Tutkimustuotoksia vuodessa

  Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

  Henkilökohtainen profiili

  Tutkimusalue

  Matti Sarvimäki on Research Fellow Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun taloustieteen laitoksella ja johtava tutkija Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa. Hän on työmarkkinatutkija, joka työskentelee myös muilla taloustieteen osa-alueilla ja monitieteellisissä tutkimushankkeissa. Sarvimäen käynnissä olevat tutkimukset käsittelevät mm. maahanmuuton taloudellisia vaikutuksia, sosiaalista liikkuvuutta, nuorten koulutusvalintoja, kansainvälisen kaupan työmarkkinavaikutuksia ja kotitalouksien valintoja rahoitusmarkkinoilla.

  Sarvimäki väitteli Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 2009. Hän on työskennellyt tutkijana London School of Economicsissa ja vierailevana tutkijana Massachusetts Institute of Technologyssa ja University College Londonissa. Hänen tutkimuksiaan on julkaistu kansainvälisesti arvostetuissa aikakauskirjoissa kuten Proceedings of the National Academy of Sciences, Journal of Finance, Journal of Labor Economics ja Epidemiology.

  Asiantuntemus YK:n kestävän kehityksen tavoitteista

  Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta köyhyyden poistamiseksi, planeetan suojelemiseksi ja vaurauden takaamiseksi kaikille. Tämän henkilön työ edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi
  • SDG 10 – Vähentynyt eriarvoisuus
  • SDG 16 – Rauha, oikeudenmukaisuus ja vahvat instituutiot

  Koulutus / tieteellinen pätevyys

  Doctoral degree, Business and Economics, Helsinki School of Economics

  Myöntöpäivä: 27 maalisk. 2009

  Master's degree, Business and Economics, Helsinki School of Economics

  Myöntöpäivä: 6 kesäk. 2003

  Sormenjälki

  Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Matti Sarvimäki on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän henkilön teoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.
  • 1 Samanlaiset profiilit

  Verkko

  Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai