Markku Maula

Pääomasijoitustoiminnan professori

  • Maarintie 8

  19992024

  Tutkimustuotoksia vuodessa

  Henkilökohtainen profiili

  Tutkimusalue

  Markku Maula on pääomasijoitustoiminnan professori Aalto-yliopiston Tuotantotalouden laitoksella, Tuotantotalouden laitoksen varajohtaja sekä laitoksen strategia- ja kasvuyrittäjyysyksikön vetäjä. Hän väitteli tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2001 Hänen väitöskirjansa palkittiin maailman parhaana kasvuyrittäjyyden alan väitöskirjana. Hän on toiminut vierailevana tutkijana INSEADissa ja Stanfordin yliopistossa ja työskennellyt muun muassa CapManissa ja Nokiassa.

  Markun tutkimus keskittyy pääomasijoittamiseen, kasvuyritystoimintaan, uuden liiketoiminnan kehittämiseen ja yritysjärjestelyihin. Markku on julkaissut aktiivisesti useissa tutkimusalojensa arvostetuimmissa kansainvälisissä tieteellisissä lehdissä, kuten Academy of Management Journal, Strategic Management Journal, Organization Science, Journal of Business Venturing, Entrepreneurship Theory & Practice, Strategic Entrepreneurship Journal, Research Policy ja MIS Quarterly. Hän on myös vastaanottanut useita kansainvälisiä tutkimuspalkintoja ja tullut listatuksi yhdeksi liiketaloustieteellisillä erityisaloilla julkaisuiltaan näkyvimmistä professoreista Suomessa.

  Markku toimii Senior Editorina yrittäjyystutkimuksen kärkilehtiin kuuluvassa Entrepreneurship Theory & Practice -lehdessä ja jäsenenä usean alansa arvostetuimman tieteellisen lehden toimituskunnassa ja tutkimusorganisaatiossa. Suomalaisen pääomasijoitustoiminnan ja kasvuyrittäjyyden osaamista hän on edistänyt paitsi opetuksensa ja lukuisten ohjaamiensa opinnäytteiden kautta myös esimerkiksi toimimalla Aalto Ventures Program -kasvuyrittäjyysohjelman johtajana sitä perustettaessa.

  Pääomasijoitustoiminnan tutkimuksen ja opetuksen ohella hän on toiminut yritysten ja julkisen sektorin organisaatioiden neuvonantajana ja osallistunut aktiivisesti pääomasijoitustoiminnan ja sitä koskevan politiikan kehittämiseen useissa asiantuntijarooleissa Suomessa (mm. Työ- ja elinkeinoministeriö, Talousneuvosto ja Valtioneuvoston kanslia) ja ulkomailla (mm. Pohjoismaiden ministerineuvosto ja Euroopan komissio).

  Asiantuntemus YK:n kestävän kehityksen tavoitteista

  Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta köyhyyden poistamiseksi, planeetan suojelemiseksi ja vaurauden takaamiseksi kaikille. Tämän henkilön työ edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
  • SDG 8 – Ihmisarvoinen työ ja taloudellinen kasvu
  • SDG 9 – Teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri
  • SDG 13 – Ilmastotoimet

  Koulutus / tieteellinen pätevyys

  Doctoral degree, Engineering and Technology, Helsinki University of Technology

  Myöntöpäivä: 19 jouluk. 2001

  Kauppatieteiden maisteri, rahoitus,suomi, Helsingin kauppakorkeakoulu

  Myöntöpäivä: 29 syysk. 2000

  Master's degree, Business and Economics, Helsinki School of Economics

  Myöntöpäivä: 26 tammik. 2000

  Master's degree, Engineering and Technology, Helsinki University of Technology

  Myöntöpäivä: 26 tammik. 2000

  Keywords

  • Pääomasijoitustoiminta
  • Yritysjärjestelyt
  • Kasvuyrittäjyys
  • Yritysstrategia

  Sormenjälki

  Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Markku Maula on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän henkilön teoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.
  • 1 Samanlaiset profiilit

  Yhteistyöt ja huippututkimusalueet viimeisiltä viideltä vuodelta

  Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai