Science-IT

Laitteistot/tilat: Facility

  • SijaintiNäytä kartalla

    Aalto University / School of Science / Otakaari 1B

    Espoo

    02150

    Suomi

Laitteiden yksityiskohdat

Description

Kuvaus:

Science-IT tarjoaa infrastuktuurin Aalto-yliopiston tieteelliselle laskennalle ja data-analytiikalle. Infrastuktuuri on yksi perustieteiden korkeakoulu (SCI) keskeisistä hankkeista. Toiminnassa on mukana vahva yhteistyö sekä Aallon sisällä, että kansallisella tasolla muiden suomalaisten yliopistojen ja CSC:n välillä.

Science-IT tarjoaa keskiraskasta laskenta- ja analytiikkakapasiteettiä, sekä kohdennettuja ratkaisuja SCI:n ja Aallon tutkijoille. Tämänhetkiset keskeisimpiä tutkimusaloja Aallossa ovat mm. menetelmäkehitys, laskennallinen materiaalitiede, verkkotutkimus, neurotiede, koneoppiminen ja tekoäly. Käyttäjäkunta Science-IT:lle tulee kaikista Aallon kuudesta korkeakoulusta.

Science-IT:n keskeisin resurssi on Triton laskentaklusteri, joka tarjoaa kapasiteettiä dataintensiivisiin ja rinnakkaislaskentaa vaativaan tutkimukseen. Tritonin tarjoamia resursseja hyödyntävät Aallossa eri tutkimusalat laajalti. Käyttäjäkunnassa on edustettuina mm. monet ERC rahoitetut tutkimusryhmät ja kansallinen lippulaivahanke FCAI.

Science-IT on myös osa kansallista nk. Tier-2 laskennallista infrastruktuuri FCCI:a, jonka tehtävä on mahdollistaa huippututkimus ja tarjota koulutusta kaikille aloille, jotka voivat hyödyntää tieteellistä laskentaa. FCCI yhdistää tieteenaloja toisiinsa, eri yliopistojen tieteellisen laskennan resursseja toisiinsa ja yliopistojen paikallisia resursseja kansalliselle Tier-1 (CSC) tasolla ja edelleen kansainväliselle Tier-0 tason superlaskentaan asti. Tämä antaa merkittävän panoksen koulutukseen ja tutkimukseen. FCCI nykyinen organisaatio (FGCI) on kansallisella tiekartalla.

Palvelun kuvaus:

FGCI toimii alustana grid- ja pilvilaskentateknologioiden kehittämiselle nykyisen tietojenkäsittelytieteen tutkimuksen tarpeisiin, mutta palvelee myös kaikkia tieteenaloja, jotka tarvitsevat laskentaresursseja Suomessa, edistäen kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä.

Lisätiedot

NimiScience-IT
Hankintapvm01/01/2009

Sormenjälki

Tutustu tutkimusalueisiin, joilla tätä laitetta on käytetty. Nämä merkinnät luodaan niihin liittyvien tuotosten perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.