Science-IT

Laitteistot/tilat: Facility

 • Sijainti

  Aalto University / School of Science / Otakaari 1B

  Espoo

  02150

  Suomi

Laitteiden yksityiskohdat

Description

Kuvaus:

Science-IT tarjoaa infrastuktuurin Aalto-yliopiston tieteelliselle laskennalle ja data-analytiikalle. Infrastuktuuri on yksi perustieteiden korkeakoulu (SCI) keskeisistä hankkeista. Toiminnassa on mukana vahva yhteistyö sekä Aallon sisällä, että kansallisella tasolla muiden suomalaisten yliopistojen ja CSC:n välillä.

Science-IT tarjoaa keskiraskasta laskenta- ja analytiikkakapasiteettiä, sekä kohdennettuja ratkaisuja SCI:n ja Aallon tutkijoille. Tämänhetkiset keskeisimpiä tutkimusaloja Aallossa ovat mm. menetelmäkehitys, laskennallinen materiaalitiede, verkkotutkimus, neurotiede, koneoppiminen ja tekoäly. Käyttäjäkunta Science-IT:lle tulee kaikista Aallon kuudesta korkeakoulusta.

Science-IT:n keskeisin resurssi on Triton laskentaklusteri, joka tarjoaa kapasiteettiä dataintensiivisiin ja rinnakkaislaskentaa vaativaan tutkimukseen. Tritonin tarjoamia resursseja hyödyntävät Aallossa eri tutkimusalat laajalti. Käyttäjäkunnassa on edustettuina mm. monet ERC rahoitetut tutkimusryhmät ja kansallinen lippulaivahanke FCAI.

Science-IT on myös osa kansallista nk. Tier-2 laskennallista infrastruktuuri FCCI:a, jonka tehtävä on mahdollistaa huippututkimus ja tarjota koulutusta kaikille aloille, jotka voivat hyödyntää tieteellistä laskentaa. FCCI yhdistää tieteenaloja toisiinsa, eri yliopistojen tieteellisen laskennan resursseja toisiinsa ja yliopistojen paikallisia resursseja kansalliselle Tier-1 (CSC) tasolla ja edelleen kansainväliselle Tier-0 tason superlaskentaan asti. Tämä antaa merkittävän panoksen koulutukseen ja tutkimukseen. FCCI nykyinen organisaatio (FGCI) on kansallisella tiekartalla.

Palvelun kuvaus:

FGCI toimii alustana grid- ja pilvilaskentateknologioiden kehittämiselle nykyisen tietojenkäsittelytieteen tutkimuksen tarpeisiin, mutta palvelee myös kaikkia tieteenaloja, jotka tarvitsevat laskentaresursseja Suomessa, edistäen kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä.

Lisätiedot

NimiScience-IT
Hankintapvm01/01/2009

Sormenjälki Tutustu tutkimusalueisiin, joilla tätä laitetta on käytetty. Nämä merkinnät luodaan niihin liittyvien tuotosten perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.

 • Tutkimustuotos

  A Cocktail of Multiple Cations in Inorganic Halide Perovskite toward Efficient and Highly Stable Blue Light-Emitting Diodes

  Yuan, F., Ran, C., Zhang, L., Dong, H., Jiao, B., Hou, X., Li, J. & Wu, Z., 10 huhtikuuta 2020, julkaisussa : ACS Energy Letters. 5, 4, s. 1062-1069 8 Sivumäärä

  Tutkimustuotos: LehtiartikkeliArticleScientificvertaisarvioitu

 • 2 Sitaatiot (Scopus)

  A minimal Tersoff potential for diamond silicon with improved descriptions of elastic and phonon transport properties

  Fan, Z., Wang, Y., Gu, X., Qian, P., Su, Y. & Ala-Nissila, T., 1 tammikuuta 2020, julkaisussa : Journal of Physics Condensed Matter. 32, 13, 9 Sivumäärä, 135901.

  Tutkimustuotos: LehtiartikkeliArticleScientificvertaisarvioitu

 • Analyzing the effects of uncertainties on the modelling of low-carbon energy system pathways

  Pilpola, S. & Lund, P., 2020, julkaisussa : Energy, The International Journal. 201, 117652.

  Tutkimustuotos: LehtiartikkeliArticleScientificvertaisarvioitu

  Open access
  Tiedosto
 • 55 Lataukset (Pure)

  Aktiviteetit

  Enhancer prediction in the human genome using supervised probabilistic modelling of epigenetic data

  Maria Osmala (Puhuja)
  22 heinäkuuta 201923 heinäkuuta 2019

  Aktiviteetti: Konferenssiesitelmä

  Bayesian Metabolic Flux Analysis reveals intracellular flux couplings

  Maria Osmala (Puhuja)
  22 heinäkuuta 201923 heinäkuuta 2019

  Aktiviteetti: Konferenssiesitelmä

  Dorothea Lincke

  Tapio Lokki (Host)
  4 kesäkuuta 201931 joulukuuta 2019

  Aktiviteetti: Hosting a visitor