OtaNano

Laitteistot/tilat: Facility

  • SijaintiNäytä kartalla

    Micronova (Nanofabrication): Tietotie 3; Nano Building (Nanomicroscopy Center and Low Temperature Laboratory): Puumiehenkuja 2B

    Espoo

    02150

    Suomi

Laitteiden yksityiskohdat

Description

OtaNano on kansallinen tutkimusinfrastruktuuri, joka on keskittynyt korkeatasoiseen nanotieteiten ja -teknologioiden, sekä kvanttiteknologioiden tutkimukseen.

Infrastruktuuri tarjoaa laajan valikoiman prosesseja ja laitteita mikro- ja nanorakenteiden valmistukseen. Kokonaisuuteen kuuluvat myös kattavat kuvantamis- ja karakterisointilaitteet, mukaan lukien elektronimikroskopia-, nanomikroskopia- ja röntgensirontalaitteistot. Ultramatalan lämpötilan johtavuus- ja korkeataajuusmittauksia varten käytettävissä olevat kryostaatit ovat keskeinen kokonaisuus tutkimusinfrastruktuurin toiminnassa.

OtaNano on nuorten tutkijoiden korkeatasoinen oppimisympäristö ja toimii tieteellisen tutkimuksen kansainvälisenä keskuksena. Laitteistoja hyödyntävät tutkijoiden lisäksi mikro- ja nanoteknologian sovelluksiin keskittyvät high-tech-yritykset. Infrastruktuuri toimii innovatiivisten mahdollistavien teknologioiden ja niiden käytännön sovellusten kehitysalustana.

OtaNano on open access -tutkimusinfrastruktuuri, jonka operoinnista vastaavat Aalto-yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Infrastruktuuri on sekä akateemisten että kaupallisten käyttäjien hyödynnettävissä kansainvälisesti.

Lisätiedot

NimiOtaNano
Hankintapvm01/01/2013

Sormenjälki

Tutustu tutkimusalueisiin, joilla tätä laitetta on käytetty. Nämä merkinnät luodaan niihin liittyvien tuotosten perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.