Aalto-yliopiston jäätutkimusallas

Laitteistot/tilat: Facility

Laitteiden yksityiskohdat

Description

Kuvaus:

Aalto Ice Tank on Aalto-yliopiston jäätutkimusallas laivojen, merirakenteiden ja jään tutkimiseen. Mitoiltaan 40 x 40-metrinen allas on maailman suurin jääallas. Allas on varustettu suuritehoisella kylmälaitoksella, mittasillalla ja -vaunulla sekä pienoismittakaavatesteihin soveltuvan mallijään kasvatusjärjestelmällä. Laitekantaan kuuluvat myös aaltokone, optinen 3D-paikannusjärjestelmä sekä monipuolinen tiedonkeruujärjestelmä. Tyypillisimpiä altaassa tehtäviä kokeita ovat jäissäkulkevien alusten ohjailu-, vastus- ja propulsiokokeet, merirakenteiden jääkuormakokeet sekä luonnon jäämuodostelmien mallinnus. Laitos mahdollistaa lisäksi monia muita merijään ominaisuuksiin liittyviä kokeita sekä avovesikokeita. Aalto Ice Tank on sekä tiedeyhteisön että teollisuuden käytettävissä.

Palvelun kuvaus:

Aalto Ice Tank tarjoaa asiakkailleen jääkokeiden valmistelun ja suorituksen jäätutkimusaltaassa sekä apua kokeiden suunnitteluun ja analysointiin. Turvallisuussyistä laitosta ja laitteistoja käyttää pääasiallisesti altaan vakituinen henkilökunta asiakkaiden puolesta. Kokeiden valmistelussa asiakkaan käytettävissä ovat altaan pajatilat turvallisuusluokituksesta riippuen.

Lisätiedot

NimiAalto Ice and Wave Tank
Hankintapvm01/01/1987

Sormenjälki

Tutustu tutkimusalueisiin, joilla tätä laitetta on käytetty. Nämä merkinnät luodaan niihin liittyvien tuotosten perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.