Otaniemen mikro- ja nanoteknologioiden infrastruktuuri

Laitteisto/tilat

Otaniemen mikro- ja nanoteknologian tutkimusinfrastruktuuri, OtaNano, kokoaa yhteen kolme kansallisesti merkittävää tutkimusfasiliteettia: Micronova Nanofabin, Nanomikroskopiakeskuksen ja Kylmälaboratorion.

Tietoa infrastruktuurista

OtaNano on kansallinen tutkimusinfrastruktuuri, joka tarjoaa laajan valikoiman laitteistoja mikro- ja nanotieteen ja -teknologian sekä kvanttitekniikoiden tutkimuksen. Laitteistoja hyödyntävät tutkijoiden lisäksi myös mikro- ja nanoteknologian sovelluksiin keskittyvät high-tech-yritykset. Infrastruktuuri toimii innovatiivisten mahdollistavien teknologioiden ja niiden käytännön sovellusten kehitysalustana. Infrastruktuuri on nuorten tutkijoiden korkeatasoinen oppimisympäristö ja toimii tieteellisen tutkimuksen kansainvälisenä keskuksena.

OtaNano on open access -tutkimusinfrastruktuuri, jonka operoinnista vastaavat Aalto-yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Infrastruktuuri on sekä akateemisten että kaupallisten käyttäjien hyödynnettävissä kansainvälisesti.

Laitteistot ja hinnat

OtaNano tarjoaa valmistuslinjastot mikro- ja nanonrakenteiden, kvanttilaitteiden, mikrosysteemien ja mikrofluidististen sirujen, mikro- ja nanosensorien sekä fotoniikan ja optoelektronisten laitteiden valmistukseen. Infrastruktuuriin kuuluu kattava kuvantamis- ja karakterisointilaitteisto, mukaan lukien elektronimikroskopia-, nanomikroskopia- ja röntgensirontalaitteistot. Ultramatalan lämpötilan johtavuus- ja korkeataajuusmittauksia varten käytettävissä olevat kryostaatit kuuluvat keskeisesti tutkimusinfrastruktuurin toimintaan. Laiteluettelot, hinnat ja yhteystiedot löytyvät yksiköiden omilta sivuilta.

Kaikki samalla kampuksella

Kaikki laitteistot sijaitsevat käytön kannalta helposti samalla kampusalueella Espoon Otaniemessä. Laitteistot sijaitsevat kolmessa eri kiinteistossä ja ne ovat sekä Aallon ja VTT:n sisäisten että ulkoisten asiakkaiden käytettävissä. Käyttökoulutusta on tarjolla tarpeen mukaan.

Katso lisätietoa englanniksi verkkosivuilta www.otanano.fi
VastuuhenkilöJukka Pekola
TutkimustekniikkaMuu
Verkkosivustohttp://otanano.fi
Sähköpostiotanano@aalto.fi

Saatavilla lainaksi

Yes -

ID: 1594819