Millainen on tulevaisuuden kaupunki?

Lehdistö/media: Esiintyminen mediassa

Description

Täydennysrakentaminen, tornitalot, vanhojen talojen korottaminen. Siinä on keinoja, joilla varsinkin suuremmat kaupungit yrittävät mahduttaa keskustoihinsa lisää asuntoja. Mutta miten tiiviin rakentamisen buumissa varmistetaan, että kaupungeissa on kaikilla lähellään viheralueita, urheilukenttiä ja ulkoilumahdollisuuksia? Ja tehdäänkö uusista asunnoista nykyään liian pieniä, jolloin ne eivät sovellu esimerkiksi etätyöhön kovin hyvin? Miten kaupunkeja pitäisi suunnitella, että ne palvelevat asukkaittaan myös tulevaisuudessa, kun ilmastonmuutos etenee ja vaaditaan uudenlaisia tapoja elää? Entä säilyttävätkö kaupungit vetovoimansa jatkossakin? Keskustelemassa kaupunkisuunnittelun lehtori Tommy Lindgren Aalto-yliopistosta ja tulevaisuuden asumisen asiantuntija Kimmo Rönkä.

Aikajakso11 toukok. 2021

Osallistuminen mediassa

1

Osallistuminen mediassa

 • NimiMillainen on tulevaisuuden kaupunki?
  Medianimi / kanavaYLE Areena Audio
  MediatyyppiWeb
  Kesto / pituus / koko53min
  Maa/AlueSuomi
  Julkaisupäivämäärä11/05/2021
  KuvausTäydennysrakentaminen, tornitalot, vanhojen talojen korottaminen. Siinä on keinoja, joilla varsinkin suuremmat kaupungit yrittävät mahduttaa keskustoihinsa lisää asuntoja. Mutta miten tiiviin rakentamisen buumissa varmistetaan, että kaupungeissa on kaikilla lähellään viheralueita, urheilukenttiä ja ulkoilumahdollisuuksia? Ja tehdäänkö uusista asunnoista nykyään liian pieniä, jolloin ne eivät sovellu esimerkiksi etätyöhön kovin hyvin?
  Miten kaupunkeja pitäisi suunnitella, että ne palvelevat asukkaittaan myös tulevaisuudessa, kun ilmastonmuutos etenee ja vaaditaan uudenlaisia tapoja elää?
  Entä säilyttävätkö kaupungit vetovoimansa jatkossakin?
  Keskustelemassa kaupunkisuunnittelun lehtori Tommy Lindgren Aalto-yliopistosta ja tulevaisuuden asumisen asiantuntija Kimmo Rönkä.
  Tuottaja / kirjoittajaSari Valto
  URL-osoitehttps://areena.yle.fi/audio/1-50791371
  HenkilötTommy Lindgren, Kimmo Rönkä