Videoviikot

Miia Rinne

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Abstract

Galleria Sinne aloittaa vuoden 2020 Videoviikoilla, joka on toteutettu yhteistyössä AV-arkin kanssa. AV-arkin jäsenille järjestetyssä Open Callissa valittiin neljä mediataideteosta, joista jokainen on viikon Sinnessä esillä.

….Mixed Tapes, Mixed Media. Miia Rinne on jo pitkään yhdistänyt työskentelyssään analogista ja digitaalista liikkuvaa kuvaa. Hänen uusin teoksensa Mixed Feelings on viides osa sarjasta, jossa Rinne tutkii muutosta. Mixed Feelings on digitaalisen kuvan, kuvakaappauksen ja käsinmaalatun 35mm filmin kollaasi. Vuonna 2008 käynnistyneen projektin alusta lähtien Rinne on työskennellyt sata metriä pitkän 35mm filmikelan parissa. Filmikela on ollut koko tämän ajan jatkuvassa muutostilassa, kun Rinne on maalannut filmiä uudelleen aina jokaista uutta teosta varten. Aikaisempien jäljet jäävät alle, kun uutta maalataan päälle. Rinne sommittelee raakaa kokeellista filmiä, jossa eri osat ja kerrokset liikkuvat rytmisesti hitaista kuvista leijailevaksi pölyksi ja hektiseksi maalaukseksi. Hän saa aikaan filmin, joka liikkuu konkreettisesti yli aikarajojen – kokonaisuuden, jossa muistot yhdistyvät nykyhetkeen ja jossa eri sukupolvet ja kertomukset sulautuvat yhteen tämänhetkisen tapahtumisen kanssa.

Teoksen ääniraita koostuu P. P. Puskan soitosta ja neliraituriäänityksistä käytetyille c-kaseteille. Uudet äänet ovat tallentuneet kasetin vanhojen ääniraitojen sekaan ja ne on viimeistelty digitaalisesti. C-kasettien käyttäminen teoksessa viittaa aikaan ennen algoritmeja, jolloin ystävät tekivät toisilleen mixteippejä.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
Publication statusPublished - 11 Feb 2020
MoE publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventVideoviikot - Helsinki, Finland
Duration: 11 Feb 202016 Feb 2020
https://www.av-arkki.fi/fi/uutiset/videoviikot2020/

Field of art

  • Contemporary art

Cite this