Suomen tarina: Kansallismuseon perusnäyttely – Interaktiiviset installaatiot

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Standard

Suomen tarina : Kansallismuseon perusnäyttely – Interaktiiviset installaatiot. Niinimäki, Matti (Designer); Koponen, Timi (Developer). 2017. Helsinki : Event: Suomen tarina, Kansallismuseo, Helsinki, Finland.

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Harvard

APA

Vancouver

Author

Bibtex - Download

@misc{3e80cad8665f49748f31f5ab062b2f55,
title = "Suomen tarina: Kansallismuseon perusn{\"a}yttely – Interaktiiviset installaatiot",
abstract = "Suomen l{\"a}himenneisyys on valoa ja syvi{\"a} varjoja. Itsen{\"a}istymiseen ja sotiin liittyvi{\"a} haavoja k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n n{\"a}yttelyss{\"a} rohkeasti uudella tavalla. N{\"a}yttely tulvii my{\"o}s riemua, sill{\"a} sadassa vuodessa Suomesta on kasvanut demokratian, tasa-arvon ja hyvinvoinnin maa. Hell{\"a}sti nauretaan my{\"o}s suomalaisten pikku kummallisuuksille – suomalaiset ovat outo, mutta onnellinen kansa! Kansa, joka rakastaa Muumeja, pallotuolia, kurahaalareita, hevi{\"a} ja saunaa. Huolella esille valitut esineet pit{\"a}v{\"a}t tiukasti otteessaan. Kaatuneen punasotilaan saappaat, ensimm{\"a}isten vaalien uurna, tavallisten ihmisten toisessa maailmansodassa valtiolle lahjoittamat kultaesineet sek{\"a} Karjalasta evakkona l{\"a}hteneen pikku-Elvin kukkopilli ja matkalaukku tuovat historian el{\"a}v{\"a}sti t{\"a}h{\"a}n hetkeen. Digitaaliset toteutukset jatkavat siit{\"a}, mit{\"a} esinein, kuvin ja sanoin ei voida kertoa. Vaikuttava tarina ei koskaan tarjoa vain valmiita vastauksia. Siksi n{\"a}yttely j{\"a}tt{\"a}{\"a} tilaa my{\"o}s jokaisen omille oivalluksille ja tulkinnoille.",
keywords = "interactive art, Museum Exhibition",
author = "Matti Niinim{\"a}ki and Timi Koponen",
note = "Matti Niinim{\"a}ki suunnitteli ja toteutti n{\"a}yttelyn interaktiiviset installaatiot.",
year = "2017",
month = "12",
day = "6",
language = "Suomi",

}

RIS - Download

TY - ADVS

T1 - Suomen tarina

T2 - Kansallismuseon perusnäyttely – Interaktiiviset installaatiot

A2 - Niinimäki, Matti

A2 - Koponen, Timi

N1 - Matti Niinimäki suunnitteli ja toteutti näyttelyn interaktiiviset installaatiot.

PY - 2017/12/6

Y1 - 2017/12/6

N2 - Suomen lähimenneisyys on valoa ja syviä varjoja. Itsenäistymiseen ja sotiin liittyviä haavoja käsitellään näyttelyssä rohkeasti uudella tavalla. Näyttely tulvii myös riemua, sillä sadassa vuodessa Suomesta on kasvanut demokratian, tasa-arvon ja hyvinvoinnin maa. Hellästi nauretaan myös suomalaisten pikku kummallisuuksille – suomalaiset ovat outo, mutta onnellinen kansa! Kansa, joka rakastaa Muumeja, pallotuolia, kurahaalareita, heviä ja saunaa. Huolella esille valitut esineet pitävät tiukasti otteessaan. Kaatuneen punasotilaan saappaat, ensimmäisten vaalien uurna, tavallisten ihmisten toisessa maailmansodassa valtiolle lahjoittamat kultaesineet sekä Karjalasta evakkona lähteneen pikku-Elvin kukkopilli ja matkalaukku tuovat historian elävästi tähän hetkeen. Digitaaliset toteutukset jatkavat siitä, mitä esinein, kuvin ja sanoin ei voida kertoa. Vaikuttava tarina ei koskaan tarjoa vain valmiita vastauksia. Siksi näyttely jättää tilaa myös jokaisen omille oivalluksille ja tulkinnoille.

AB - Suomen lähimenneisyys on valoa ja syviä varjoja. Itsenäistymiseen ja sotiin liittyviä haavoja käsitellään näyttelyssä rohkeasti uudella tavalla. Näyttely tulvii myös riemua, sillä sadassa vuodessa Suomesta on kasvanut demokratian, tasa-arvon ja hyvinvoinnin maa. Hellästi nauretaan myös suomalaisten pikku kummallisuuksille – suomalaiset ovat outo, mutta onnellinen kansa! Kansa, joka rakastaa Muumeja, pallotuolia, kurahaalareita, heviä ja saunaa. Huolella esille valitut esineet pitävät tiukasti otteessaan. Kaatuneen punasotilaan saappaat, ensimmäisten vaalien uurna, tavallisten ihmisten toisessa maailmansodassa valtiolle lahjoittamat kultaesineet sekä Karjalasta evakkona lähteneen pikku-Elvin kukkopilli ja matkalaukku tuovat historian elävästi tähän hetkeen. Digitaaliset toteutukset jatkavat siitä, mitä esinein, kuvin ja sanoin ei voida kertoa. Vaikuttava tarina ei koskaan tarjoa vain valmiita vastauksia. Siksi näyttely jättää tilaa myös jokaisen omille oivalluksille ja tulkinnoille.

KW - interactive art

KW - Museum Exhibition

UR - http://www.kansallismuseo.fi/fi/perusnayttely

M3 - Exhibition

CY - Helsinki

ER -

ID: 17045487