Sibbesborg : kestävän yhdyskunnan suunnittelukilpailu : raportti kilpailuhankkeen valmistelusta ja toteutuksesta 2010-2011

  Research output: Book/ReportCommissioned report

  Abstract

  Vuonna 2010 Sipoon kunnan kehitys- ja kaavoituskeskus käynnisti Sibbesborgin kestävän yhdyskunnan kilpailuhankkeen. Hankkeen tavoitteena oli selvittää, miten Söderkullan ja Sipoonlahden ympäristöä pitäisi kehittää tulevina vuosikymmeninä. Toisena tavoitteena oli kehittää ja muokata suunnittelukilpailujen käytännöistä uudenlainen monialaisen, kestävän yhdyskunnan suunnittelukilpailukonsepti.

  Kilpailulla haettiin pitkän aikavälin pelisääntöjä Söderkullan ja Sipoonlahden ympäristön kehittämiseksi kestävällä tavalla; hanke haastoi perinteiset arkkitehtuuri- ja suunnittelukilpailukäytännöt pyrkimyksellä kehittää uudenlaista kestävien yhdyskuntien suunnittelukilpailukonseptia.

  Aalto-yliopiston tutkimusryhmä seurasi hankkeen etenemistä. Tutkijat osallistuivat hankkeen ohjelmointiin erityisesti sen käynnistämisvaiheessa, jolloin prosessin etenemistä ja vaiheita ei oltu vielä lukittu. Eri vaiheissa järjestetyt tilaisuudet dokumentoitiin, ja prosessin eteneminen ja tulokset analysoitiin. Tämä raportti on laadittu tehdyn seurannan ja arvioinnin tuloksena.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  PublisherAalto-yliopisto
  Number of pages78
  ISBN (Electronic)978-952-60-4796-6
  ISBN (Print)978-952-60-4795-9
  Publication statusPublished - 2012
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  NameAalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER
  PublisherAalto-yliopisto, Maankäyttötieteiden laitos, Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutusryhmä
  No.19
  Volume2012
  ISSN (Print)1799-4950
  ISSN (Electronic)1799-4969

  Keywords

  • project: competition
  • review
  • sustainable: development
  • urban: planning

  Cite this