Service Design and Co-Design Work at Aalto University Learning Centre

Eila Rämö*

*Corresponding author for this work

    Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

    Abstract

    The Aalto University Campus Libraries moved to one library building in Otaniemi (Espoo, Finland) during Summer and Autumn 2016. Before that, the library building designed by architect Alvar Aalto went through a very thorough renovation. The premises were rebuilt to be modern, still preserving the worthy heritage, to meet the needs of the customers and the Library staff. The building was renovated, involving both Library and University staff and customers in the design process. Design consultancy Kuudes Kerros (https://kuudes.com/) was chosen to lead the service design project. The aim of this project, which began in August 2013, was to create a holistic service concept for the Library that was renamed the Learning Centre. When the service design process ended, work continued with the architectural and interior design based on service design results.

    Original languageEnglish
    Title of host publicationCollaboration and the Academic Library
    Subtitle of host publicationInternal and External, Local and Regional, National and International
    PublisherElsevier
    Pages131-141
    Number of pages11
    ISBN (Electronic)9780081022887
    ISBN (Print)9780081020845
    DOIs
    Publication statusPublished - 26 Jan 2018
    MoE publication typeA3 Part of a book or another research book

    Keywords

    • Co-design
    • Learning facilities
    • Library buildings
    • Library services
    • Renovation
    • Service design

    Fingerprint Dive into the research topics of 'Service Design and Co-Design Work at Aalto University Learning Centre'. Together they form a unique fingerprint.

    Cite this