Ole maailma omasi

  Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

  Abstract

  Ole Maailma Omasi -näyttely koostuu erilaisilla analogisilla menetelmillä tuotetuista valokuvateoksista. Työryhmän jäsenet ovat kaikki Suomen pimiötaiteilijat ry:n jäseniä. Yhdistyksen toiminnan keskiössä on pimiössä käsintehty valokuvataide, joka digitaalisen murroksen myötä uhkasi kadota suomalaisen valokuvataiteen kentältä kokonaan. Näyttelyn yhdistävänä teemana on ”ihminen ja luonto”.

  Suomen Pimiötaiteilijat ry on vuonna 2016 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on säilyttää ja kehittää pimiötyöskentelyn ja -taiteen perinteitä Suomessa. Yhdistys ylläpitää Helsingissä Vallilan taiteilijatalossa Mörk-nimistä ammattitasoista mustavalkopimiötä, joka on rakennettu Suomen kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin. Nykyisin yhdistys käsittää yli kuusikymmentä jäsentä ja osallistuu aktiivisesti
  suomalaisen valokuvataiteen kentän toimintaan. Yhdistys järjestää vuosittain useita kursseja ja tapahtumia sekä toimii yhteistyössä mm. Valokuvataiteilijoiden liiton ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa.

  Suomen Pimiötaiteilijoiden työryhmä: Jenni Haili, Mikko Itälahti, Markku Joutsen, Jaakko Kilpiäinen, Natalia Kopkina, Petri Koskensalmi, Patrick Kuoppamäki, Katri Lassila, Sergei Pavlov, Taru Samola ja Henry Valtonen.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationTampere
  PublisherTaidekeskus Mältinranta / Tampereen Taiteilijaseura ry
  Publication statusPublished - 7 Aug 2020
  MoE publication typeF2 Partial implementation of a work of art or performance
  EventOle maailma omasi - Taidekeskus Mältinranta, Tampere, Finland
  Duration: 8 Aug 202025 Aug 2020
  http://www.maltinranta.fi/pimiotaiteilijoiden-tyoryhma/

  Field of art

  • Contemporary art

  Cite this