Nyrjähdys, venähdys, murtuma

Virpi Vesanen-Laukkanen

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Abstract

Kolmen taiteilijan yhteisnäyttelyn lähtökohtana on ihmisen aiheuttama jatkuvasti kiihtyvä muutos, ja sen tuottamat virheet ja murtumat. Teokset käsittelevät ihmisen vaikutusta luontoon sekä muutoksia ihmisten ja yhteisöjen välisissä suhteissa. Taiteilijoiden työskentelyssä pessimistisen tulevaisuusvision rinnalle nousee lämpö, huumorin pilkahdus ja uuden yrityksen mahdollisuus.

Leena Illukan teokset ovat kankaalle tulostettuja valokuvia, joihin Illukka yhdistää erilaisista materiaaleista tehtyjä veistospäitä. Metsästysmuisto ja X-rotu käsittelevät kulttuurin ja luonnon rajatilaa. Taiteilija pohtii eläimen ja ihmisen välistä suhdetta, johon sisältyy usein moraalisesti ladattuja merkityksiä.

Silja Purasen animaatiot käsittelevät ihmisen ympäristösuhdetta, sotaa ja kriisitilanteita. Satakieli on monikanavainen videoinstallaatio, camp-henkisistä muovilinnuista, Warhorse-animaatiossa nälkiintynyt valkoinen ori nousee apatiasta ekstaattiseen kuolemantanssiin.

Virpi Vesanen-Laukkasen kolmiulotteiset tekstiiliteokset saavat vaikutteita surrealismista sekä elämästä lastenlasten ja heidän perheidensä kanssa. Outoa pehmeyttä on osa sarjaa, jossa Vesanen-Laukkanen käsittelee perhettä, sukupolvien ja kulttuurien kohtaamista.
Original languageFinnish
Place of PublicationPorvoo
Publication statusPublished - 2020
MoE publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventNyrjähdys, venähdys, murtuma - Porvoo, Finland
Duration: 30 Oct 202022 Nov 2020
https://www.porvoo.fi/kappalaisentalon-nayttelyt-2020

Field of art

  • Contemporary art

Cite this